Azerbaycan Başkonsolosu Süleymanlı, Arpaçay'ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan Başkonsolosu Süleymanlı, Arpaçayı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 09:47

Haberin Devamı

KARS (AA) - Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Arpaçay ilçesini ziyaret etti.

Süleymanlı, ziyaretinde Kaymakam Faruk Erdem ve Belediye Başkanı Erçetin Altay ile görüşmeler yaptı.

İlk olarak Arpaçay Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Süleymanlı, burada Kaymakam Erdem, Belediye Başkanı Altay, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Elma tarafından karşılandı.

Hükümet Konağı girişinde kendisini Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla selamlayan öğrencileri gören Süleymanlı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdem, Süleymanlı'yı ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkonsolos Süleymanlı'ya ilçeye yapılacak yatırımlarla ilgili talepte bulunduğunu belirten Erdem, "Bu talepleri değerlendirecekler. Eğer bu noktada bir aşama alabilirsek tabii ki bizim için büyük bir mutluluk olacak. Çünkü malum merhum Haydar Aliyev'in bir sözü var 'İki devlet, bir millet.' Bilindiği gibi kardeş ülkeyiz. Bunu da Azerbaycan hükümetinin Arpaçay'da yapacağı eserlerle kalıcı hale getirmeyi düşünüyoruz. Başkonsolosumuz gayet sıcak ve yapacağımız her işte bize destek vereceğini söylüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Süleymanlı da Azerbaycan adına neler yapılabilir diye Arpaçay'a geldiklerini ifade ederek, "Arpaçay serhat ilçemizdir. Türkiye'nin her yeri Azerbaycan için önemlidir ama burası serhat ilçesi olduğundan dolayı bazı teklifleri var. O teklifleri yerinde görüp, değerlendirmek için buradayım. Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla bizi karşıladılar. Karşılamadan da çok memnunuz. Yerinde bir araştırma yapalım diye buradayız. Türkiye'nin her vilayeti, ili, ilçesi bizim için azizdir" dedi.

Ziyaret sonrası Erdem, Süleymanlı'ya çeşitli hediyeler verdi.

Süleymanlı, daha sonra Belediye Başkanı Altay'ı makamında ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!