Öğretmenlerden, 'Benim adım öğretmen' şarkı klibi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerden, Benim adım öğretmen şarkı klibi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 13:30

Öğretmenlerden, 'Benim adım öğretmen' şarkı klibi

Haberin Devamı

Ali Rıza ETCİ/ERMENEK,(DHA) - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde farklı okullarda görevli 13 öğretmen, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bestesini, solistliğini, kameramanlığı, montajını kendileri yaptıkları  'Benim adım öğretmen' adlı şarkılarına klip çekip, sosyal medyada yayınladı.
Taşeli platosunda yer alan, denize yüksekliği 1300 metre olan,  yaklaşık 32 bin nüfuslü Ermenek İlçesi'nde, farklı okullarda görevli öğretmenler bir aya gelip, '24 Kasım Öğretmenler' günü nedeniyle klip hazırladı. Söz ve müziğini sınıf öğretmeni Aysel Cihan Karaman'ın yaptığı besteye, kentin tarihi ve kültürel farklı noktalarında 13 öğretmen solistlik yaparak klip hazırladı. Öğretmenlerin çaldığı enstrümanlar eşliğinde hazırlanan klibin kameramanlığını ve montajını da yine öğretmenler yaptı.
Hazırlanan klip, dün ilk olarak kentte düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programında gösterildi, ardından sosyal medyaya paylaşıldı. İlgiyle izlenen klibin sonunda ise Atatürk'ün, kara tahta başında alfabeyi öğretirken çekilen fotoğrafı yer aldı.
'Benim adım öğretmen' adlı şarkının sözleri şöyle:
"Bilginin ışığında yükselecek bu vatan
Benim adım öğretmen, bana emanet bu vatan
İsterse bir şehirde ya da bir dağ köyünde
Benim adım öğretmen, gezerim belde belde
Benim evim bu vatan, çocuklar geleceğim
Son nefesimde bile öğretmen öleceğim
Kolum, kanadım, lafım bilgi
Bende bitmez coşar sevgi
Başöğretmen izinde yılmaz yürür Türk genci."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!