KMÜ'de Sarıkamış Harekatı'nın yüzüncü yılı anıldı

Güncelleme Tarihi:

KMÜde Sarıkamış Harekatının yüzüncü yılı anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 15:41

Haberin Devamı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sarıkamış Harekatı'nın yüzüncü yılı "Sarıkamış Oratoryosu" ile anıldı.

KMÜ Ata Öğrenci Topluluğu ile Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu'nun birlikte düzenlediği program, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Ata Öğrenci Topluluğu Başkanı Mesut Kılıç, Türk gençleri olarak her zaman geçmişle övündüklerini belirterek, "Sarıkamış Harekatı Türk'ün düşmana karşı yenilgisi değil, doğaya karşı talihsizliğidir. Bizler Türk gençleri olarak Sarıkamış Harekatı'nı talihsizlik, Enver Paşa'yı da büyük Türk komutanı olarak görmekteyiz. Bu vesileyle gözünü kırpmadan şehit olan şanlı Türk askerlerini saygı ve dua ile yad ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu Başkanı Nurdagül Karaosmanoğlu’nun sunumları ile gerçekleştirilen etkinlikte önce şiirler ve türküler okundu.

Sibel Tıkır'ın okuduğu "Sarıkamış'ta O Gece" şiirinin ardından, öğrenci Serhat Bozan'ın bağlaması ile çalıp söylediği Sarıkamış türküsüne Ümit Özdoğru, Sarıkamış şiiri ile eşlik etti. Öğrenci Saliha Sarı da "Şehit Mektubu: Görülmüştür" şiirini okudu.

Etkinliği akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!