Güncelleme Tarihi:
Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA) – TÜRKİYE Aşçılar Federasyonu ve Safranbolu Belediyesi ortaklığında düzenlenen 'Mihmandarlığımızda Katr-i Sanat' etkinlikleri kapsamında 'Lezzet Şenliği Yemek Yarışması' düzenlendi. Yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi.
Eski Çarşı'da tarihi Cinci Han Oteli'nde düzenlenen yemek yarışmasına katılan 39 kişi ana yemekler, yöresel lezzet safranlı tatlar, hamur işleri ve tatlı işleri olmak üzere 4 kategoride yarıştı. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un da aralarında bulunduğu 20 jüri üyesi yemeklerden tadarak lezzet, pişirme ve sunum üzerinden değerlendirme yaptı. Yarışma sonunda ana yemekler kategorisinde Sevinç Ünal, yöresel lezzet safranlı tatlar kategorisinde Kübra Ekemen, hamur işleri kategorisinde Şule Başkaya, tatlı kategorisinde Ayşe Çetinkaya birinci oldu. Kategorilerinde ilk 3’e giren yarışmacılara tam altın hediye edildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçedeki tarihi konakları, çeşmeleri, sokakları koruduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Maddi değerleri koruduğumuz kadar bir de maddi olmayan değerlerimizi korumamız gerekiyor. Yemekle ilgili edinmiş olduğumuz kültürel birikimleri geleceğe taşımak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yemek yarışmasına katılan bütün yarışmacılarımızın yemeklerinin çoğu yöresel. Bütün yarışmaya katılan yarışmacılarımızdan da yemek tariflerini aldık. Programımızın anısı olarak o kitabı yayınlayıp, Safranbolu'nun kültür değerleri arasına bunu katmak istiyoruz. Gelecek nesillere hazır ve üretilmiş yemeklerden ziyade, mutfakta pişirilen, içine sevgi katılan, içine yöresel değerler katılan yemekleri sunmak istiyoruz.”
FOTOĞRAFLI