Güncelleme Tarihi:
Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde düzenlenen ‘Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemek Yarışması’nda öğrencilerin yaptıkları lezzetli yemekler büyük beğeni topladı.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu'da üniversite öğrencileri arasında yemek yarışması düzenlendi. Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen yarışma Safranbolu Konuk Evi’nde yapıldı. 22 öğrenci en iyi menü, en iyi lezzet, en iyi sunum ve en iyi takım olmak üzere 4 kategoride yarıştılar. Karabük, Bolu ve Kastamonu yöresine ait yöresel yemekleri tadan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ‘En iyi menü’ ödülünü alırken, Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ‘En iyi lezzet’ ödülü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu ‘En iyi takım’ ödülü, Kastamonu Üniversitesi Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği ise ‘En iyi sunum’ ödülüne layık görüldü.
FOTOĞRAFLI