Saylar : “Karabük’e Deniz Getireceğiz”

Güncelleme Tarihi:

Saylar : “Karabük’e Deniz Getireceğiz”
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 16:11

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR, KARABÜK – BARTIN ARASINDAKİ KARAYOLUNUN BİTİRİLMESİ İLE BİRLİKTE KARABÜK’E DENİZ GETİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük-Bartın arasındaki karayolunun bitirilmesi ile birlikte Karabük’e deniz getireceklerini söyledi.
DSİ tarafından Karabük yapılacak olan iki baraj ve 16 göletle ilgili açıklamalarda bulunan Saylar, öncelikle Al değirmeni barajının bu yıl sonunda kazma vurulma noktasına geleceğini açıkladı.
“TÜRKİYE’NİN EN ÇOK GÖL VE GÖLETİ OLAN İL OLACAĞIZ”
Araç çayı üzerine kurulacak olan Kılıçlar sel kapanı ve Konarı sulama alanı ile hazırlanan projelerin isminin Al Değirmeni Barajı olarak değiştirildiğini belirten İl Başkanı Timurçin Saylar, “Al Değirmeni Barajı toplam 20 bin metreküp üzerinde su tutacak. Karabük halkının gidip dinlenebileceği,balık tutabileceği bir alan olacak. Çevrik köprüden itibaren Köprübaşı’na kadar olan bu alanın ıslahı konusu yıllardır konuşuldu, yazıldı çizildi. Projelerin başlangıç yeri olan Kılıçlar sel kapanı öncelikle bitirilecek. Burası bitmeden diğerlerine başlamak imkansız. Araç çayını ıslah projeleri gerçekleştiğinde insanlarımız bu alanlarda rahatlıkla sandalla gezebilecek. Kısacası 2023 yılına kadar Karabük’te 16 adet göl ve gölet yapılacak. 2015 yılı için Karabük’te projelendirilen DSİ projeleri için 159 milyon TL yatırım ödeneği alındı. Aktaş Barajı projesi için 1 milyar TL maliyet görünüyor. Bu projede 60 bin metreküp su tutacak. Burası hem HES, hem baraj olacak. Proje ihaleleri bittikten sonra yapım ihalesi yapılacak. Tüm projeler tamamlandığında Türkiye’nin içinde en çok göl ve göleti olan il Karabük olacak. Sanayi şehri Karabük tarım sanayinde de söz sahibi olacak. Tarımda su problemi olmayacak” dedi.
“KARABÜK’E DENİZ GETİRİYORUZ”
Karabük - Bartın Karayolunun proje ihalesini netleştirmeye çalıştıklarını da kaydeden Saylar, “ 2015 yılında bu yolun proje ihalesini tamamlayıp, yapım ihalesine çıkılacak. Yıllar önce bazı siyasiler Karabük’e deniz getireceğiz derlerdi, biz bunu gerçekleştireceğiz ve Karabük’e deniz getireceğiz. Deniz’i buraya taşıyamayız ama biz denize biraz daha yakınlaşmış olacağız. Bartın yolu tüneller bittiğinde 70 kilometreye düşüyor. Buda Karabük’ten Bartın’a 30 dakika içinde denize ulaşmak anlamındadır. Yarım saat içinde Karabük halkının denize ulaşması mümkün olacaktır. Bartın - Amasra arası yapılan tünellerle birlikte 7 dakikaya düştü. Buda çok büyük katkı veriyor. Ben şimdiden Karabük halkına deniziniz hayırlı olsun diyorum” ifadesinde bulundu
Bazı kamu yatırımlarının aksamasına da değinen Saylar, “ Tarım müdürlüğü 6-8 ayda bitiyor, bir başka kurumun binası müteahhit yüzünde aksıyor. Alt yapısını yapmadan lafla peynir gemisi yürümüyor. Milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci yatırımlar noktasında koşturuyor ve işleri hızlandırıyor. Şuan hal binasının oraya SGK binasının temeli atılacak, ardından İŞKUR, Ağız Diş Sağlığı Hastanesi ve Tapu Müdürlüğünün binalarının da bu yıl temelleri atılacak. Kamu İhale Kurumu ile ilgili Türkiye’de sorunlar var. İki elin parmağı bir değil. Firmalar noktasında yaşanan sıkıntılar var. Kamu yatırımı 3 milyar dolar’ı buluyoruz. Bu yatırımların içinde mutlaka sıkıntılı müteahhit çıkıyor. Türkiye’de gerçek anlamda yatırım alanında devasa projeler yapıldı ve yapılıyor. İktidarın koşuna firmalar ulaşamadı. İşi yapabilecek kaliteli firma sayıları çok az” dedi.
“YENİ DEVLET HASTANESİ GEREKİYOR”
Karabük’te devlet hastanesi yapılması ile ilgili bir programlarının olmadığını ancak yapılması gerekirse bunu oturup konuşuruz diyen Saylar, “Karabük’e Devlet Hastanesi gerekiyor. Şuanda bizim hastanemizde yaklaşık 11-12 bin poliklinik yapılıyor. Bu hastane yapılmadan önce kentte bulunan 3 hastanenin toplam poliklinik hizmeti 5 -7 bin arasındaydı. Şuan sevk sayısında bile yüzde 70’e varan azalma var. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi şuan teknik ve yapısal anlamda bölgenin en kapsamlı hastanesi olduğundan, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop’tan buraya sevk geliyor. Buraya haddinden fazla insan geldiğinde yapısal bazen sorunlar oluyor. Yalnızca bin 300 hasta acile geliyor. Bunlar ilgili teknik verilerek bakıp aynı yer yada başka bir yere yeni hastane ihtiyacı varsa bunu kısa sürede yapar geçeriz. Şehir ne isterse biz yaparız. Şuan bir ihtiyaç var ama bunu izlemek lazım. Hasta fazlalılığından mı yada sevklerde mi bu fazlalık var bunun incelenmesi lazım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!