Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 12:57

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Kadın Kolları Başkanı Hülya Uğur Kocakavak, Hocalı katliamına ilişkin, "Ermeni kuvvetleri Sovyetler Birliği'nin de desteğiyle 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti" dedi.

AK Parti Karabük Kadın Kolları tarafından, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yaşanan katliama dikkati çekmek için AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, ilçe örgütlerinin de katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Kocakavak, o kara gecede yaşananların yalnızca insanların katledilmesinden ibaret olmadığını, cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulmuş olduğunun tespit edildiğini, hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığının belirlendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yaşananların uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelindiğini belirten Kocakavak, "Oysa Hocalı'da yapılan katliam, Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki masum bir insana kıymak, inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları, bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Azerbaycan'ın Türkiye için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerin de milletlerden bir millet olmadığını dile getiren Kocakavak, aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki millet olunduğunu söyledi.

Azerbaycanlıların acısını yüreklerinde hissettiklerinin altını çizen Kocakavak, "Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar bir ananın iki oğlu olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak yurt içi ve dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle katliamı kınıyoruz. Bizim için dün Srebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te, Türkmendağı'nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle, Hocalı'daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay, AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve duayla anıyor, bu vesileyle yakınlarına, Azerbaycan halkına tekrar başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!