Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialar

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 17:37

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: - "Sadece siyasi nedenlerle, bir siyasi parti ve onunla aynı görüşte olan birtakım meslek odaları bu konuyu kaşıyor. Yapılmış, şu anda hizmete girmiş prestij kurumu için 'ülkemize hayırlı olsun' dileğinden başka bu konuda bir şey söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim"

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialara ilişkin, "Sadece siyasi nedenlerle, bir siyasi parti ve onunla aynı görüşte olan birtakım meslek odaları bu konuyu kaşıyorlar. Yapılmış, şu anda hizmete girmiş prestij kurumu için 'ülkemize hayırlı olsun' dileğinden başka bu konuda bir şey söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Çeşitli programlara katılmak için geldiği Ovacık ilçesinde gazetecilere açıklama yapan Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili düşüncesinin sorulması üzerine, söz konusu yapının ülke için prestij olduğunu söyledi.

"Bu bakımdan hangi paraya mal olduğu konusu hiç önemli değildir" diyen Şahin, "Ülkemiz, milletimiz, halkımız için yapılmıştır. Şimdi orayı halkın oylarıyla seçtiği ilk cumhurbaşkanı olması dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan kullanıyor. 2019'da yapılacak seçimlerde bir başkası seçilirse o kullanır. Dolayısıyla cumhurbaşkanlarının tapulu malı değildir, millete aittir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İmar ve kullanma izni bulunmadığı, kaçak yapıldığı iddialarının Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğince yalanlandığını, olumsuz hiçbir yargı kararı bulunmadığını anımsatan Şahin, "Sadece siyasi nedenlerle, bir siyasi parti ve onunla aynı görüşte olan birtakım meslek odaları bu konuyu kaşıyor. Yapılmış, şu anda hizmete girmiş prestij kurumu için 'ülkemize hayırlı olsun' dileğinden başka bu konuda bir şey söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

- Hollanda'da Türk vekillere ihraç

Şahin, Hollanda'da iktidar ortağı İşçi Partisi'nin (PvdA) Türk kökenli Milletvekilleri Selçuk Öztürk ile Tunahan Kuzu'yu partiden ihraç ettiğinin hatırlatılması üzerine, olayın detaylarını net bilmediğini ancak olayın ne İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ne Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki hükümlere ne de Hollanda Anayasası'na uygun olmadığını kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da eşinin yanında şehit edilen astsubay için 'bütün bunlar çok vahim olaylar. Beni de bizi de hakikaten derinden yaraladı. Ölümlere alışmamamız, tepki göstermemiz lazım' açıklamasını değerlendirmesinin istenmesi üzerine Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Böyle bir değerlendirme yapmalarını memnuniyetle karşılarız. Demek ki aklıselim bazılarında geç avdet ediyor. Önemli olan ülkemizde milli beraberlik ve kardeşlik projesi adını verdiğimiz çözüm sürecinin Türkiye de barışı ve huzuru temin etmesidir. Artık silahlı mücadele devrinin bitmiş olduğu kabul edilmeli. Bir kişi veya bir siyasi partinin söyleyeceği bir şey varsa bunu siyaset yoluyla söylesin. Böylece Türkiye, bu terör sorununu bir şekilde çözsün. Selahattin Demirtaş'ın bu beyanının çözüm sürecinin ileriye doğru gitmesine katkı yapacak değerlendirme olacağını düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!