IHA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 14:54
KAHRAMANMARAŞ VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER, AYAKKABICILIK SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ayakkabıcılık sektöründeki sorunların çözüleceğini söyledi.
DOĞAKA ve Kahramanmaraş Kunduracılar Odası tarafından düzenlenen Ayakkabı Çalıştayı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Kahramanmaraş başta olmak üzere İstanbul, Gaziantep ve Konya’dan gelen sektör temsilcileri, sorunları tartıştı.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaklaşık 200 firma ile dolaylı olarak 10 bin kişinin emek sarfiyatının olduğu bir sektörü canlandırmak için ellerinden geleni yapacağının altını çizdi. Ayakkabıcılık sektörünün çözümü için adım atacaklarının altını çizen Güvençer şöyle konuştu:
“Kahramanmaraş için son derece önem arz eden bir konu bu. Kahramanmaraş’ta ayakkabı sektörü denildiği zaman 200 kadar işletme yaklaşık 8-10 bin kadar gerçek emekçiye hitap ediyoruz. Ayakkabıcılık sektörünün bazı çözümleri için birkaç adım atacağız. Elbette yapılacak çok şey var. Taraflara düşen çok şey var. Yapılması gerekenleri heyecanla ve yapıcı bir dil ile ifade ederken sahip olduğumuz şimdiki değerin de kıymetini bilerek emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Bu taban bu emek bir kadar milyon çift ayakkabı üretimi geniş olmasaydı daha ileriye adımları nasıl atabileceğimiz bir husus olmayacaktı. Yapılması gerekenlerin büyük bir bölümü sektör çalışanları, sektör müteşebbisleri, sektörü doğrudan dolaylı eş camiası tarafından yapılması gerekenler olarak görüyorum. Devlete düşen taraflar elbette var. Ama bu çerçevede öncelikle, bir küçük sanayi sitesinin oluşumum konusunda ilk adımların kooperatifleşme sağlanarak atılmasından memnunuz. Çok ciddi sorunlar olmadığını da biliyorum.”
Çalıştayın açılışında konuşan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız, kurumun 2010 yılında bu yana parlayan sektörlere verdiği desteğin 2,2 milyon TL olduğunu söyledi.
“Bölgemizin öne çıkan sektörlerini geliştirmek adına planlama yaparak tüm sektörleri kalkındırmaya devam etmektedir” diyen Yıldız, “Kaynakların verimli kullanılması açısından bu çalışmalarımız ulusal kalkınma planı çerçevesinde de kullanılmaktadır. Geçmişten gelen ve gelecekte de bizi var eden sektörler arasında bulunan ayakkabıcılık destekler ile var olacaktır. DOĞAKA olarak teknik ve araştırma desteklerimiz, şu ana kadar 2,2 milyon TL sağladığımız hibe destekleri ile sektöre yönelik çalışmalara devam ediyoruz” dedi