"Uyuşturucu Maddeler, Madde bağımlılığı ve Korunma Yöntemleri Paneli"

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu Maddeler, Madde bağımlılığı ve Korunma Yöntemleri Paneli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 15:36

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, geleceği tehdit eden uyuşturucunun son bir yılda 325 can aldığını söyledi.

Çitil, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda düzenlenen "Uyuşturucu Maddeler, Madde bağımlılığı ve Korunma Yöntemleri" konulu panelde, uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda bilgi verdi.

Uyuşturucu maddelerin geleceği tehdit ettiğini ifade eden Çitil, özellikle ilkokul, lise ve üniversite çağındaki tüm çocuklar için tehlikeli bir durum olduğunu belirterek, "Emniyet Müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, sadece bir yılda ölen vatandaşlarımızın, gençlerimizin sayısı 325'dir.Sadece esrar hariç kullanım oranına baktığımızda, bağımlı olan sayı ise 60 bin civarında ki 4 binin üzerinde vatandaşımız gencimiz de tedavi ediliyor. Bu söylediklerim sadece bir yıl içerisindeki rakamlardır. Bu konu sadece Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığının konusu değil, diğer disiplinlerle de iş birliği içerisinde düşünülmesi gereken bir konu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Panelde İl Sağlık Müdürlüğünden Ayşenur Okur ve İsmail Kahraman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Hakan Ulutaşlı ve İl Emniyet Müdürlüğünden Erkan Çelik uyuşturucu maddesinin bağımlılığını farklı konularda ele aldı.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürü Hasan Gezginç, kurumların müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!