Güncelleme Tarihi:
Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta tadı ve markasıyla bir marka haline gelen Şahinkayası ayvasının hasadı başladı.
Türkiye'nin en kaliteli ayvalarının yetiştirildiği bölgelerden olan Kahramanmaraş'ın Şahinkayası Mahallesi'nde ayva yetiştiricileri, hasada umutlu başladı. Tadı, aroması ve kalitesiyle birçok ilden gelen tüccarın ilgisini çeken ayva, aynı zamanda birçok ülkeye de ihraç ediliyor. Mahalleye giden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, ayva bahçelerinde incelemelerde bulunup üreticilerle sohbet etti.
Bölgedeki ayva yetiştiriciliğinin yıllar önce müdürlüğün ve bir kısım ayva üreticisinin gayretleriyle başladığını belirten Emiralioğlu, "Şahinkayası ayvası, artık bölgede marka haline gelmiştir" dedi.
Yıllık ortalama 500 ton hasadı yapılan ve adına festivallerin de düzenlendiği Şahinkayası ayvası üreticilerinden Kemal Kurtoğlu ise verimden memnun olduklarını kaydetti. Bölge insanının geçimini artık ayvadan sağlamaya başladığını belirten Kurtoğlu, "Ayvamız; tadı, aroması ve kalitesi takdire şayandır, üreticiler olarak piyasa ve üretimden oldukça memnununuz. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de sürekli yanımızda olup desteklemesi de bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI