Ormancılık TIR'ı Kahramanmaraş'ta

Güncelleme Tarihi:

Ormancılık TIRı Kahramanmaraşta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 13:24

Ormancılık TIR'ı Kahramanmaraş'ta

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nın Ormancılık Tanıtım TIR'ı Kahramanmaraş' geldi.

Demokrasi Meydanı'nda konuşlanan TIR'ın açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlara orman ve tabiat sevgisini kazandırmak için TIR'ın Türkiye'yi karış karış gezdiğini söyledi.

TIR'ın kentte 2 gün kalacağını ifade eden Altındaş, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ormanların korunması ve gelecek nesillere bırakılması maksadıyla başta çocuklar, gençler, orman köylüleri olmak üzere toplumun her kesimine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini hız kesmeden sürdürmektedir. Bakanlığımız, bu TIR ile faaliyetlerine bir yenisini daha eklemiştir. Ormanların tanıtılması, vatandaşlarımıza tabiat sevgisinin kazandırılmasının yanında orman yangınlarının önlenmesine yönelik de TIR'ımızda bilgilendirme yapılacaktır. Kahramanmaraş'ımıza kurduğumuz şehir ormanları, mesire yerleri gibi konularda da bilgiler vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından çocuklar için animasyon gösterisi yapıldı. Törene katılan çocuklara fidan, tohumlu kalem, ve boyama kitabı ile ormancılık faaliyetleriyle ilgili broşür ve kitaplar dağıtıldı. Törene katılan vatandaşlara da fidan verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!