Kahramanmaraş'ta Yemek Yarışması

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta Yemek Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 10:56

Kahramanmaraş'ta Yemek Yarışması

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yemek yarışması düzenledi. 105 kadının katıldığı yarışmanın birincileri cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Belediyenin yemekhanesinde gerçekleşen yarışma tatlı ve şerbetler, köfteler ve etli yemekler, çorba ve sulu yemekler, pilav ve börekler olmak üzere 4 kategoride yapıldı. Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir'in başkanlığındaki yarışmaya 105 kadın kendi elleriyle hazırladıkları yemeklerle katıldı. Tirşik çorbasından kıvrım tatlıya, paçadan böreğe, tarhana çorbasından hapısaya, mercimek köftenden kırma kavurmaya kadar birbirinden güzel onlarca çeşit yemek ve tatlıların yer aldığı yarışmada jüri birincileri belirlemekte zorlandı. Tüm yemeklerden tek tek tadan 6 kişilik jürinin seçimiyle tatlı ve şerbetler kategorisinde kıvrım tatlısı ile Hatice Kaya, çorba ve sulu yemekler kategorisinde tirşik çorbası ile Fahriye Göktürk, köfteler ve etli yemek kategorisinde mumbar dolması ile Aliye Kılavuz, pilav ve börek kategorisinde ise Berrin Hüdayioğlu birinci oldu.

Yarışma sonunda birinciler cumhuriyet altınıyla, ikinciler yarım altınla, üçüncüler ise çeyrek altınla ödüllendirildi. Ödüller, Ak Parti milletvekilleri İmran Kılıç ve Nursel Reyhanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, jüri üyeleri ve diğer davetliler tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!