IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 14:12
TÜRK TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ OLAN KAHRAMANMARAŞ, AVRUPALI RAKİPLERİNE FARK ATMAYA HAZIRLANIYOR.
Türk tekstil ve konfeksiyon sektöründe söz sahibi olan Kahramanmaraş, yurt dışı fuarlar ile Avrupalı rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor.
35 yıllık serüvende tekstil ve konfeksiyon sektöründe binlerce başarı kazanan Kahramanmaraş, tecrübesini de ortaya koyarak, dünya lideri olma yolunda ilerliyor. Sektörün nabzını tutan sanayici ve iş adamları, yatırımlarını buna göre dizayn ederek lider olma yönünde teknolojik alt yapısını güçlendiriyor.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Türk tekstil ve konfeksiyon sektöründe söz sahibi olan Kahramanmaraş’ın, yurt dışı fuarlar ile Avrupalı rakiplerine fark atmaya hazırlandığını belirterek, “Her türlü yeniliği üretmeye altyapımız da hazır, üretim bandımızda hazır” dedi.
Yurt dışında konfeksiyon sektörünün nabzını tutan Terziler ve Konfeksiyoncular Sanayi Sitesi (TERKONSAN) Başkanı İhsan Kurtar, Kahramanmaraş konfeksiyon sektörünün Çin hatta dünya ile yarışır düzeyde olduğunu belirtti.
Merdiven altı işletmelerden tesisleşmeye döndüğünü belirten Kurtar, “Yurtdışı fuarları ile ilgili arkadaşlarda oraya gidip görmeli, kaliteye önem vermeli. Kaliteli işçilik ve kaliteli üretimin olması şart. Kaliteli üretimi yapabilmek için önce teknolojinin olması lazım. Tasarımcı ve inovasyon yeniliklerini de bizim görmemiz lazım ve bunu da Ticaret ve Sanayi Odasının aracılığıyla görebiliriz. Ticaret ve Sanayi odasının bu konuda çok gayretli çalışmaları var, bu çalışmalar bize yansıyacaktır” dedi.
“Konfeksiyonun Kahramanmaraş’ta gelişmesi için rekabet gücümüzün farklılaşması gerekiyor” diyen Kurtar şöyle devam etti:
“ Fuarlarda izlenimimiz İngiltere ve Amerika gelişimini sürdürüyor. Ama ucuz iş gücü ve kalitesiz üretim yapan Çin ise bu gelişimi gölgeliyor. Türkiye olarak kalitemiz her şeyin üzerinde. Gereken destekler olduğu takdirde Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren her bir konfeksiyoncu Avrupa’ya kaliteli ve nitelikli ürünü üretebilir. Çünkü orada üretim yok. Oradakilerin hepsi dışarıdan alım yapılıyor, şartları en uygun ülke hangisi ise oraya gidiyorlar. Üretim açığını kapatmak için burada konfeksiyona özel bir destek sağlanması lazım.”