Felç geçiren hasta, ameliyatla sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Felç geçiren hasta, ameliyatla sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 09:44

Felç geçiren hasta, ameliyatla sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta inme sonucu sağ kol ve bacağından felç geçiren 74 yaşındaki Ökkeş Abacı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan 'Beyinden pıhtı çekme' ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Göksun İlçesi'nde yaşayan Ökkeş Abacı aniden rahatsızlandı. Göksun Devlet Hastanesi'ne görülen Abacı'ya inme teşhisi konularak KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Nöroloji kliniğinde yapılan kontrolünde yaşlı adamın bilincinin kapalı, konuşma ve anlamasının bozuk olduğu saptanırken, sağ kol ve bacağında felç olduğu belirlendi. Anjiyografi ünitesine alınan Abacı'nın beyin iç damarında pıhtılaşma olduğunun saptanması üzerine Prof. Dr. Sami Özgül, Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Uzman Dr. Ünal Öztürk ve Uzman Dr. Erdem Özyurt'tan oluşan Girişimsel Nöroloji ve Kardiyoloji ekibi tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 2.5 saat süren operasyon sonunda damardaki pıhtı çekilerek çıkarıldı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından Ökkeş Abacı'nın bilinci açılırken, felç olan kol ve bacağı da tamamen düzeldi. Abacı'ya uygulanan tedavi yönetiminin yeni olduğu ve Türkiye'de gerekli altyapıya sahip az sayıda merkezlerde yapılabildiği belirtilirken, KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde de uygun hastalarda yapıldığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!