Ekinözü'nün yeni gözdesi; ters laleler

Güncelleme Tarihi:

Ekinözünün yeni gözdesi; ters laleler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 13:10

Ekinözü'nün yeni gözdesi; ters laleler

Haberin Devamı

EKİNÖZÜ (Kahramanmaraş), (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın EKinözü İlçesi'nin kırsalında açan ters laler, şifalı içme suyu ve kırmızı göletten sonra ilçenin yeni gözdesi oldu. Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, yaklaşık 100 metrekarleik bir alanda yetişen ter laler için festival yapmayı düşündüklerini söyledi.
'Hüzün çiçeği' olarak da bilinen ters laler, ilçeye bağlı Akpınar Mahallesi'nin kırsalındaki Salavan Dağı'nda açmaya başladı. Bin 700 metre yükselikte açan ters laler, özellikle fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Ekinözü belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) Başkanı Sait Kılıçsallayan ve fotoğrafçılarla birlikte ters lalelerin olduğu bölgeye gezi düzenledi. Çeleğen, Türkiye'nin değişik bölgelerinde yetişen lalelerin 15-20 günlük bir ömrü olduğunu ancak Ekinözü'ndeki lalelerin 40 gün solmadığını söyledi. Şifalı içme suyu, demir madenindeki kırmızı göleti ve ters laleleriyle ilçenin doğa harikası bir şehir olduğunu ifade eden Çeleğen, "Bölgemizde yetişen bu nadide çiçeği tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. İlçemizin her değerine sahip çıktığımız gibi bu güzelliğe karşı da görevlerini yerimizi yerine getireceğiz. Türkiye'de sadece ilçemizde bulunan kırımızı gölet ve ters lale bitkisini görebilmek için yerli ve yabancı turistlerin Ekinözü'ne akın edecek. Ayrıca hem ters laleleri hem de ilçemizi tanıtmak, ilçemizin bu güzelliklerini herkse göstermek adına gelecek yıl içersinde lale festivali yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
KADAK başkanı Sait Kılıçsallayan da lale festivalinin ilçenin turizm potansiyeline büyük bir katkı sağlayacağına inandığını belirterek şunları söyledi:
"Ekinözü bildiğiniz gibi Kahramanmaraş'ın en yeşil doğal güzellikleri, Ekinözü içmeleri, şifalı çamuru, nergile çayı, kırk gözü, kırmızı gölü ve ağlayan gelin laleleri ile kesinlikle ziyaret edilmesi gereken özel bir yer.  Ekinözü'nün sembolü haline gelen ters laleler açmaya başladı. Bu yüzden ben, yerli yabancı bütün turistlerin, turizmi seven bütün insanları Ekinözü'ne davet ediyorum.  Ekinözü'nün bütün güzelliklerini görmeyi tavsiye ediyorum.  Ekinözü ters lalelerinin yanı sıra bilindiği gibi, doğa güzelliği ile, tarihi mekanlarıyla bölgenin en önemli ilçelerinden bir tanesi. Herkesin burayı görmesini istiyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!