"Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 16:56

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, "Her doğan insan deha potansiyeli ile dünyaya gelir, önemli olan bu potansiyeli geliştirebilmek ve kullanabilmektir" dedi.

Kavaklı, Eğitim Bir Sen'in Sütçü İmam Üniversite (KSÜ) Şubesi tarafından Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen, "Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı" konulu konferansta, beyin gücünü etkili kullanma yöntemleriyle ilgili bilgiler verdi.

Herkesin beynini tam kapasite olarak kullanmak ve daha zeki olmak istediğini ancak bunun bazı yöntemleri olduğunu kaydeden Kavaklı, beynin bir insanı diğer insanlardan ayıran en önemli organ olduğunu ve her insan beyninde 120 milyar nöron bulunduğunu ifade etti.

"Her doğan insan deha potansiyeli ile dünyaya gelir, önemli olan bu potansiyeli geliştirebilmek ve kullanabilmektir" diyen Kavaklı, bununla ilgili metot ve yöntemlerden örnekler verdi.

Haberin Devamı

- "Zekamızı geliştirmenin yolu her türlü okumaktır"

Zekanın, ruhsal, zihinsel, bedensel ve duygusal olarak dörde ayrıldığını dile getiren Kavaklı, şunları kaydetti:

"Ruhsal zeka oldukça önemlidir. Türkiye'de Kur'an dersi daha yeni seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Yani biz ruhsal zekanın farkına 2013 yılında varıyoruz. Bir diğer önemli olan ise zihinsel zekamızdır. Zihinsel zekamızı geliştirmenin yolu her türlü okumaktır. Beynimize giren her bilgi hücrelerde yer alır, bundan dolayı beynimizdeki her hücre özeldir. Beynimiz de parmak izimiz gibi özeldir çünkü Allah insanı özel yaratmıştır. Her insanın veya insanın öğrenme şekli farklı olabilir. Nasıl her insan yüzü, birbirinin kopyası değilse insanların düşüncesi de aynı değil, birbirinden farklıdır."

Beyindeki nöronlar arasında ne kadar çok bağlantı olursa insanın o kadar zeki olacağını kaydeden Kavaklı, beynin gelişmesinin nöronlar arasındaki bağlantıyla ilgili olduğunu vurguladı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan ise sendika olarak bugüne kadar zalim ve mağrur darbeci jakobenler karşısında olduklarını söyledi.

Üniversitede yapılan rektörlük seçimi sonrası yeni bir görev değişimi yaşandığını anımsatan Furkan, seçimlerin değişim, dönüşüm, yenilenme ve yükseliş için her zaman bir fırsat olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Furkan, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci'nin mesai gözetmeden çalışan, memleket sevdalısı ve mağduriyetler gibi bazı konularda en az kendileri kadar hassas olduğunu bildiklerini dile getirdi.

Konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Kıllı ile Prof. Dr. İsmail Bakan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız, Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu ve üyeleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!