Bağcı'dan mahkeme masrafı tepkisi 

Güncelleme Tarihi:

Bağcıdan mahkeme masrafı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 13:52

Bağcı'dan mahkeme masrafı tepkisi 

Haberin Devamı

Sıtkı GÖNEN/AFŞİN (Kahramanmaraş), (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Barosu Başkanı Avukat Vahit Bağcı, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri'nin külleri nedeniyle mağdur olan çiftçilerin dava açmak istemesi durumunda istenilen yargılama masrafının 8 bin liraya kadar çıktığını belirterek bunun hakkını aramak isteyen çiftçiler için büyük engel olduğunu söyledi.
Afşin İlçesi'ndeki adliyede Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan, Elbistan Baro Temsilcisi Avukat İnan Kesen ve avukatlarla bir araya gelen Vahit Bağcı, bir basın açıklaması yaptı. Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri'nin külleri nedeniyle santral çevresinde çiftçilik yapan vatandaşların arazilerine ekmiş olduğu ürünlerin zarar gördüğünü ve veriminin düştüğünü söyledi. Bu nedenle vatandaşlarımızın uğramış oldukları zararı tazmin amacıyla dava açtıklarını ve bu davaların 10 yıldır devam ettiğini ifade eden Bağcı, şunları söyledi:
"Bu davalarda vatandaşlarımızın uğramış olduğu zararlar 500 ila bin lira arasında olduğunda dahi mahkemeler yargılama gideri, harç, gider avansı, bilirkişi, ücreti, keşif ücreti gibi çiftçilerimizden 6 bin ila 8 bin lira arasında mahkeme masrafı talep etmeye başlamışlardır. Anayasamızın 36'ncı maddesi hak arama özgürlüğünü ve adil yargılama hakkını düzenlemekte. Yine anayasamızın 40'ıncı maddesinde temel hak ve hürriyetinin korunmasını düzenlenmektedir. Yukarıda zikrettiğimiz bu durum vatandaşlarımızın haklarını aramalarının ve mahkemeye baş vurmalarının önünde çok büyük bir engel olmuştur. Her ne şart altında olursa olsun hak arama mücadelelerinde çiftçilerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!