A’dan Z’ye Dış Ticaret Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi:

A’dan Z’ye Dış Ticaret Eğitim Programı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 15:39

Şirketlerin uluslararası iş bağlantılarını artırmak suretiyle Kahramanmaraş’ın ihracatını 2023 yılına kadar 5 milyar dolara yükseltmeyi amaçlayan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri işbirliği ile geçen yıl ilkini düzenlediği “A’dan Z’ye Dış Ticaret Eğitim Programının” ikincisi başladı

Şirketlerin uluslararası iş bağlantılarını artırmak suretiyle Kahramanmaraş’ın ihracatını 2023 yılına kadar 5 milyar dolara yükseltmeyi amaçlayan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Akdeniz İhracatçı Birlikleri işbirliği ile geçen yıl ilkini düzenlediği “A’dan Z’ye Dış Ticaret Eğitim Programı"nın ikincisi başladı.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda 15 gün sürecek program 25 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.
Eğitim programı kapsamında, dış ticaret rejimi ve kambiyo mevzuatından dış ticaretin finansmanına, dış ticarette kullanılan belgelerden dahilde ve hariçte işleme rejimine, ihracatta devlet desteklerinden ihracat lojistiğine, 15 ana başlık altında şirket temsilcilerine eğitim verilecek.
Konuları ilgili kuruluşlardan gelen uzmanlar tarafından paylaşılan programda, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Kahramanmaraş Gümrük Müdürlüğü, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Okan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Eximbank, KOSGEB, Dış Ticarette Standardizasyon Ürün Denetmenleri Grup Başkanlığı gibi dış ticareti konusunda yetkili ve ilgili kuruluşların uzmanları tarafından yoğunlaştırılmış eğitim tekniği uygulanıyor.
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş’ta 250’ye yakın ihracatçı şirket bulunduğunu ve bu sayının 500’e çıkması gerektiğini, Kahramanmaraş’ın yatırım ve üretimdeki başarılarını ihracat ile taçlandırarak katma değerini artırmasının şart olduğunu söyledi. Karaküçük, “Tekstil’den çimentoya, metalden kağıt sektörüne birçok alanda üretimin yıldızı olan Kahramanmaraş, ihracatta da aynı başarıyı yakalamak zorundadır. Şu anda reel sektör yatırımları belli bir seviyeye ulaşmış bulunmakta ve yeni OSB projelerimizle üretim alanımız daha da genişleyecektir. Ancak ürettiğimizi özellikle yurtdışında yeni pazarlara, yeni müşterilere ulaştırmak daha önemli" dedi.
Bunun için dış ticaret konusunda şirketlerin eğitim almaları ve özellikle KOBİ’lerin her birinin kendi başına ihracat gerçekleştirmesi adına eğitim programları düzenlediklerini belirten Karaküçük, önümüzdeki 4 yıl içerisinde bu programlara ve bunu destekleyecek şekilde eğitim ve danışmanlık faaliyetleri gerçekleştireceklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!