Zümra bebeğin kalbindeki delik ameliyatsız kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Zümra bebeğin kalbindeki delik ameliyatsız kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:17

MANİSA’da yaşayan Nuri-Gönül Aydemir’in down sendromlu 14 aylık kızları Zümra Liya Aydemir’in kalbinde bulunan 10 milimlik delik, çocuk kardiyolojisi uzmanı Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibi tarafından yapılan anjiyografik girişimle kapatıldı.

Haberin Devamı

4 ay önce yapılan işlemin ardından Zümra Liya bebek, sağlıklı bir şekilde yaşamaya ve kilo almaya devam ediyor. Doğduğundan beri kızlarının sürekli enfeksiyon geçirdiğini ve 15 günde bir hastalandığını belirten Zümra Liya Aydemir’in anne ve babası Gönül-Nuri Aydemir çifti, “Kızımız doğduğundan beri sürekli hastanelerdeyiz. İyi beslenemiyor, kilo alamıyor, nefes problemi yaşıyor ve sürekli enfeksiyon yaşıyordu. Manisa’da son gittiğimiz doktorumuz çocuğumuzun kalbinde problem olduğunu söyledi. Biz de tavsiye üzerine Prof. Dr. Nazmi Narin hocamıza geldik. Kendisi açık ameliyata gerek kalmadan bu hastalığı tedavi etti. Aradan 4 ay geçti. Kızımızın beslenmesi ve nefes alışverişi düzeldi, kilo almaya başladı” dedi.

10 MİLİMLİK DELİK

İşlem hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nazmi Narin, şunları anlattı: “4 ay önce hastayı ilk gördüğümüzde down sendromlarda olabilecek kalp sorunuyla karşılaştık. İki karıncık arasındaki duvarda bir delik vardı. Bu delik 10 milim kadardı. Kızımız 6 kilo civarında bize geldi. Sık sık enfeksiyon geçiriyordu. 15 günde bir hasta oluyor, iyi beslenemiyor, nefes alışverişinde zorlanıyordu. Kilo alamıyordu. Biz gerekli incelemelerden sonra girişimsel olarak kapatma şansımız olduğunu söyledik. Aile bu konuda bize güvendi. Kasıktan girerek anjiyografik yöntemle tıkaç adını verdiğimiz device ile deliği kapattık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!