Güncelleme Tarihi:
Projenin 4'üncü ve son ayağı Expo Antalya Fuarı'nda TİM çadırında yapıldı. 28- 29 Ekim 2016 tarihlerinde 2 gün süren tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi'nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı'ndan tadım panelistleri tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca standa uğrayan ziyaretçilere tanıtıcı broşür ve promosyon ürün dağıtımı gerçekleştirildi. İki gün süren etkinlik boyunca binden fazla kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken, tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı. UZK hibe desteği ile ZZTK tarafından yürütülen "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında 2016 yılında ilk iki etkinliklerini Temmuz ve Eylül aylarında EXPO Antalya Fuarı'nda, üçüncüsünü ise Marmaris'te gerçekleştirdiklerini hatırlatan ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, şöyle dedi:
"EXPO Antalya Fuarı'nda düzenlediğimiz tadım aktivitelerimizin aldığı olumlu dönüş ve talepler çerçevesinde, etkinliklerimizin dördüncü ve son ayağını Aydın Ticaret Borsası'nın da katkılarıyla tekrar Expo Antalya Fuarı'nda gerçekleştirdik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ve Tarkan konseri etkisiyle Antalya halkının 7'den 70'e çok yoğun bir şekilde katılım gerçekleştirdiği fuarda, vatandaşlarımız standımıza büyük ilgi gösterdi. Etkinliğimiz boyunca halkımızı kaliteli zeytinyağı ve zeytinyağının faydaları hakkında bilgilendirirken, yurt dışından gelen ziyaretçilere ise Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapmış olduk. Türkiye'de kişi başı 2 kg'nın altında olan zeytinyağı tüketimini 5 kg.'a çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en düşük zeytinyağı tüketen ülkeyiz. Yurt içinde gerçekleştirdiğimiz zeytinyağı tadım ve tanıtım aktivitelerimiz ile bu olumsuz tabloyu değiştirmek istiyoruz."