Zehra Bora: Glutatyon seviyenizi artırın zamana meydan okuyun

Güncelleme Tarihi:

Zehra Bora: Glutatyon seviyenizi artırın zamana meydan okuyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2022 17:20

Uzman diyetisyen Zehra Bora, vücutta kendiliğinden üretilen bir antioksidan olan glutatyonun hücrelerin zamana meydana okumasını sağladığını söyledi. Bora, “Gün içinde kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayan pek çok etken bulunuyor. Bunlardan biri de vücudumuzdaki glutatyon miktarı. Glutatyon, insan vücudunda kendiliğinden var olan bir çeşit antioksidan. Temel olarak glisin, sistein ve glutamin olarak bilinen aminoasitlerin birleşmesinden oluşuyor. Antioksidan ordusunun komutanı olarak düşünülebilecek glutatyonlar, kişinin kendisini gün içinde çok daha iyi hissetmesine katkıda bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı


ANTİOKSİDAN ORDUSUNUN KOMUTANI
Glutatyonun birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynadığına değinen Zehra Bora, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aldığımız nefesle birlikte oksijen atomunun zaman içinde toksik etki gösteren çeşitli maddeler oluşturduğu biliniyor. Toksik maddelere karşı savaş açan da antioksidanlar. Dediğim gibi anstioksidan ordusunun komutanı da glutatyonlar. Dolayısıyla glutatyonlar birçok hastalığın tedavisinde kıymetli bir rol üstlenir. Vücudundaki glutatyon seviyesini artırmak isteyenlere avokado, kuşkonmaz, ıspanak, bamya ve brokoli tüketmelerini öneririm. Bunların yanı sıra çeşitli takviye ürünlerin de bu konuda etkili bir seçenek olduğu biliniyor. Temel olarak ise sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak gerekiyor.”

EGE KIYILARI STRESE İYİ GELİYOR
Bora, stresten uzak kalabilmek için Ege kıyılarında tatil yapmayı önerdi. İzmir’in Çeşme, Karaburun, Menderes, Menemen, Aliağa ve Foça başta olmak üzere Aydın ve Muğla’da günübirlik tatilin strese iyi geleceğinin altını çizen Zehra Bora, İzmir’de yakında bir şube açmayı planladığının da müjdesini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!