Zamana kısa bir yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Zamana kısa bir yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2021 17:08

SANAL gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) sektöründe 2018’den bu yana İzmir Alsancak’ta hizmet veren RGBKOD, bilgi ve tecrübelerini gerçeğe en yakın şekilde sanala uyarlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Firma, İzmir’de düzenlenen 6.Uluslararası Taş Kongresi’nin ikinci gününde, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin etkinliğine ardından 25- 28 Ağustos tarihleri arasında Ticaret Bakanlığı’nın himayesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 26. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda, davetlilere ve ziyaretçilere zamanda kısa bir yolculuk yapmalarını sağladı. Sanal gerçeklik deneyimi yaşattı.

İKİ BİN YIL ÖNCE

Fuara katılan RGBKOD’un Kurucu Ortağı Can Yoka, fuar boyunca sanal gerçeklik teknolojisiyle 2 bin yıl önce Efes Antik Kenti’nde kullanılan katrak makinesini sanal gerçeklik yazılımıyla çalışma şeklini ve o dönemdeki ortamı animasyonlarla canlandırdıklarını aktardı. Çalışmanın katılımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Can Yoka, kullanıcıların geçmişte bulunan katrak makinesini deneyimleme, etkileşime geçme ve zamanda yolculuk yapmalarına fırsat sağladığını belirtti, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

“VR teknolojiyle etkileşime geçen kullanıcılarımızın, zamanda yolculuk yapma ve günümüz katrak makinası ile arasındaki fiziki değişiklikleri görme fırsatı ve gördükleriyle duygusal bağlar kurmalarını sağlandı. Geçmişte yolculuk eden katılımcılar Efes Antik Kent ve katrak makinesinin çağımızın dijital dönüşüme nasıl uyarlandığını incelemeleri kongreye ilgiyi arttırdı. Alan içerisine konumlandırılan geçit portalı sayesinde günümüz bir mermer fabrikasına ışınlanılarak fabrika ortamının 3 boyutlu deneyimlenmesi sağlandı.”

MERMER SEKTÖRÜ KEŞFEDİYOR

SANAL gerçeklik teknolojisinin mermer sektöründe sıkça kullanıldığını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Can Yoka, “Mermer plakalarının sanal ortamda aslında ne kadar gerçek bir şekilde etkileşime girildiğini, dijital dönüşümle birlikte yurtdışı fuarlarına katılan mermer firmaları için fabrikalarını, ocaklarını sanal gerçeklik teknolojisi ile istedikleri ortamda müşterilerine gezdirebileceklerini ortaya koymuştur. RGBKOD olarak, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışına satış yapan mermer firmaları için ürünlerini artırılmış gerçeklik teknolojisiyle istedikleri her ortamda 3 boyutlu, foto gerçekçi bir şekilde sunmalarını sağlayan yazılımlar geliştiriyoruz. Sanal gerçeklik alanında mermer ocaklarında yaşanan kazaların en aza indirilmesi için iş sağlığı güvenliği eğitimleri, makine imalat sektöründe sanal gerçeklik, personel eğitim süreçlerinin sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik ile sürekli olarak tazelenmesinin hem İSG hem de doğru üretim yapma anlamında son derece önemlidir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!