Yüz gençleştirmede ameliyatsız yöntemler

Güncelleme Tarihi:

Yüz gençleştirmede ameliyatsız yöntemler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2024 14:40

Günümüzde yüz gençleştirme operasyonlarına olan ilginin giderek hız kazanmasıyla birlikte ameliyat olmaktan çekinen kişilerin ameliyat gerektirmeyen yöntemlere başvurduklarını belirten Op. Dr. Cenk Melikoğlu, ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

 

 

Ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinin cerrahi müdahale gerektirmediğini dile getiren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, daha kısa sürede iyileşme sağlayan ve doğal sonuçlar elde etmek isteyen hastalar için bu tarz operasyonların ideal bir seçenek olduğunu vurguladı. Bu yöntemlerin özelliklerine değinen Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Ameliyatsız yapılan bu yöntemler cildin elastikiyetini artırarak, ince kırışıklıkları gidermeyi ve yüz hatlarını belirginleştirmeyi hedefler” dedi.

 

SIK TERCİH EDİLENLER

 

Op. Dr. Melikoğlu, ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında sık tercih edilenlerin başında gençlik aşısı, botoks ve dolgu uygulamalarının geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Botoks, yüz kaslarını gevşeterek kırışıklıkları azaltırken, dolgu uygulamaları ise hacim kaybı olan bölgelere dolgunluk kazandırır. Gençlik aşısı ise ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltarak cildin daha canlı ve genç görünmesini sağlar.Cildin nem seviyesini artırarak elastikiyetini geri kazandırır ve ince çizgilerin görünümünü azaltır. Botoks ve dolgu işlemlerinin yanı sıra cilt kalitesini artırmak için PRP (Trombositten Zengin Plazma) ve mezoterapi gibi uygulamalar da sıklıkla tercih edilmektedir. PRP, kişinin kendi kanından elde edilen büyüme faktörleri ile cilt yenilenmesini destekler. Mezoterapi ise, cildin altına enjekte edilen vitamin ve minerallerle cildin nem dengesini sağlar ve parlaklığını artırır.”

.

Haberin Devamı

DOĞAL SONUÇLAR

 

Ameliyatsız yöntemlerle elde edilen sonuçların aynı zamanda oldukça doğal bir görünüm sağladığını belirten Op. Dr. Cenk Melikoğlu, bu işlemlerin özellikle yoğun iş temposuna sahip olan ve cerrahi prosedürlere zaman ayırmak istemeyen kişilerin öncelikli tercihi olduğunu söyledi. Ameliyatsız gerçekleştirilen bu işlemlerin ardından hastaların gün içerisinde hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Op. Dr. Melikoğlu, gençlik aşısı, botoks, dolgu ve PRP gibi ameliyatsız gerçekleştirilen uygulamalar sonrası iyileşme sürecinin oldukça kolay olduğunu belirtti.

 

Haberin Devamı

KOMBİNASYON TEDAVİLER

 

Melikoğlu, ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinde farklı tekniklerin bir arada kullanılmasının daha etkili sonuçlar verdiğini belirterek, “Botoks ve dolgu uygulamalarını PRP ve gençlik aşısı ile kombine ederek daha uzun süre kalıcı ve doğal bir gençleşme sağlamak mümkün. Bu şekilde, yüzün genel görünümü daha dengeli ve orantılı hale gelir. Böylece bu işlemleri gerçekleştiren kişiler daha genç ve daha dinamik bir görünüme kavuşabilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!