Güncelleme Tarihi:
PELİTALAN Mahallesi’nde Kırsal Kalkınma Merkezi’ni kuran Yunusemre Belediyesi, tarımsal kalkınma çalışmalarıyla takdir topluyor. Fidan desteklemeleri, aşılama çalışmaları yapan, alternatif ürün çeşitliliği arttırma konusunda üreticilere eğitimler veren Yunusemre Belediyesi, projeleriyle de diğer belediyelere örnek oluyor. 63 mahallesi kırsal mahalleden bulunan Yunusemre’de, Pelitalan Mahallesi’nde üreticilerin ürünlerini işleyebilmeleri için kurulan merkez içerisinde; soğuk hava deposu, idari odalar, eğitim salonu, pekmez üretim tesisi, Antep fıstığı kavlama tesisi, un değirmeni, liyofilizasyon makineleri, sıvı ve taneli dolum, 50 ton kapasiteli kantar, sebze-meyve yıkama ve doğrama ile ambalajlama makineleri yer alıyor.
HİZMETLER TAKDİR TOPLUYOR
Bölgede organik tarım ve besiciliği de geliştirmek için var gücüyle çalışan Yunusemre Belediyesi, üreticisine bugüne kadar yaklaşık 260 bin zeytin, ceviz, badem, incir, nar, Antep fıstığı fidanı dağıttı. Yabani meyve ağaçlarına 500 bin göz aşılama yaptı. 2 mahallede de hayvan yıkama havuzu oluştururken; 1 mobil hayvan yıkama aracını besicilerin hizmetine sundu. Bölgede arıcılığı geliştirmek amacıyla da bin 750 adet kovan dağıtımı yapıldı.
KIRSAL KALKINMAYI ÖNEMSİYORUZ
Çalışmalara ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Görevde olduğumuz süre içerisinde kırsal kalkınma projelerimizi önemsedik, önemsiyoruz. Fidan dağıtımları, aşılama çalışmaları, alternatif ürün çeşitliliğini arttırmak için yürütülen çalışmalarla üreticimizin yanında olduk. Yuntdağı’nda besiciliği ve arıcılığı geliştirmek için de çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Pelitalan Mahallemizde kurduğumuz, Kırsal Kalkınma Merkezi’nde üreticilerimiz ürünlerini işleme fırsatı sunuyor. Yine üreticilerimize verdiğimiz eğitimlerle de organik tarım, alternatif ürünlerin nasıl yetiştirileceğini anlatıyoruz” diye konuştu.
****
Üreticiye
meyve fidanı
KIRSAL kalkınma projeleriyle üreticileri destekleyen Yunusemre Belediyesi, 2024 yılında da çiftçilere fidan desteğinde bulunacak. Yunusemre Belediyesi, 2024 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı ceviz, incir, nar, badem ve zeytin fidanı için talep toplama başvurularını aldı. Üreticilerin taleplerini 7 - 20 Şubat tarihleri arasında Yunusemre Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne şahsen yaptı. Bu yıl da üreticilere fidan desteği vereceklerini kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, sözlerine şöyle devam etti:
ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ
"Yaklaşık 25 bin zeytin, ceviz, badem, nar ve incir fidanını önümüzdeki günlerde üreticilere dağıtacağız. Kurulduğumuz günden bu yana ilçemizde çiftçilerimizi destekledik. Bu yıl da fidan dağıtımı yapacağız. Üreticilerimize meyve fidanı dağıtacağız.”
***
Yunusemre’de
ürün çeşitliliği artıyor
Yunusemre Belediyesi’nin Yuntdağı bölgesinde alternatif ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla kurduğu organik meyve bahçelerinde budama çalışması yapılıyor.
KIRSAL kalkınma projeleriyle üreticinin yanında olan Yunusemre Belediyesi, Yuntdağıköseler Mahallesi’nde 25 bin metrekarelik alanda kurduğu meyve bahçesi ile bölge meyveciliğine öncülük ediyor. Yuntdağıköseler’de bulunan meyve bahçesinde budama çalışması yapan ekipler, önümüzdeki hasat döneminde ağaçlardan ürün elde edecek. Destekleme ve eğitimlerle bölgede ürün çeşitliliğinin arttığına vurgu yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
ÖNCE BUDAMA SONRA HASAT
Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Üreticilerimizi desteklemeye, ekiplerimizin özverili çalışmaları ile meyve bahçemizden verim almaya devam ediyoruz. Bu bahçe üreticilerimize hem örnek oluyor hem de alınacak aşı örnekleriyle bütün civardaki meyve ağaçlarının aşılanması ve meyveciliğin geliştirilmesi sağlanıyor. Şu anda budama ve temizleme çalışması önümüzdeki aylarda meyveleri toplamaya başlayacağız. Kırsal anlamda çalışmalarımız sürecek” dedi.