Yüksel, "Demokrasi oyunu"

Güncelleme Tarihi:

Yüksel, Demokrasi oyunu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 12:31

Yüksel, "Demokrasi oyunu"

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Ak Parti'nin gündemindeki Başbakanlık temayül yoklamasını değerlendirdi, "Kimin olacağının ne önemi var, demokrasi oyununa gerek yok" dedi.
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Van'da gerçekleştirilen CHP İl Başkanları toplantısıyla ilgili olarak bir televizyon kanalının canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Yüksel, "Bölge il başkanları, çatışma yaşanan illerin durumunu anlatırken içimiz acıdı, çok duygulandık" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Başbakanlık için gönlünün Binali Yıldırım'dan yana olduğunu açıklamasına rağmen İl Başkanı Alaattin Yüksel bu konuda isim vermedi. Yüksel, kimin başbakan olacağı yolundaki soruya şu yanıtı verdi,
"Kimin olacağının ne önemi var, demokrasi oyununa gerek yok. Saray darbecisi, Başbakanı bir darbeyle görevden uzaklaştırıp kendine hizmet edecek bir isim arıyor. 8 Şehit vermişiz Türkiye'de ortada başbakan yok, ortada hükümet yok. Tabi yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı, nasıl bir anayasa tartışmaları da var. Şu anda dünya'nın en iyi anayasasını yapsanız ne olur. Saray, kaymakamları, muhtarları çağırıp 'Anayasayı tanımıyorum' diyor. Yasaya hukuka aykırı talimatlar yağdırıyor. Bu durumda en iyi anayasayı yapsanız ne işe yarar. Benim gönlümden Türkiye'nin parlamenter demokratik sistemle yönetilmesi, tek adam sistemiyle yönetilmemesi geçiyor. Kimin Başbakan olacağının ne önemi var. İşte Sayın Davutoğlu Genel başkan seçildi, başbakan oldu, seçime gitti yüzde 49 buçuk oranla 23 milyon insanın oyunu aldı. Ama 'Muktedir' çağırdı bir gün ve dedi ki 'Sen bırak bu işi.'. O da bıraktı. Parlamenter sistemde böyle bir şey olmaz. Fiilen başkanlık sistemine geçmiş durumda. Başbakana gerek yok, ha Binali Yıldırım, ha Bekir Bozdağ olmuş ne önemi var yani bunun."
İZMİR (DHA)
foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!