YÖM Aile Etkileşim Merkezi çocuklar ve ebeveynleri için yeni bir alan açıyor

Güncelleme Tarihi:

YÖM Aile Etkileşim Merkezi çocuklar ve ebeveynleri için yeni bir alan açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 21:55

Göknur Karlı ve Kayhan Karlı önderliğindeki merkez; etkin, sürdürülebilir, dinamik, yenilikçi aktiviteler ve atölyeler düzenleyerek çocuklar ve ebeveynleri için yeni bir alan açıyor.

Haberin Devamı

E ĞİTİM ekosisteminin farklı alan ve pozisyonlarında çalışmalar ve girişimler yürüten deneyimli eğitimciler Göknur Karlı ve Kayhan Karlı önderliğinde 2013’te Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nin (YÖM) kurulmasıyla başlayan süreç, İstanbul ve İzmir’de anaokul, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veren YÖM Okulları ile devam ediyor.

YENİ BİR ALAN SUNUYOR

İkili, eğitimle ilgili gerçekleştirdikleri birçok projenin yanı sıra şimdi de hem müfredat dışında kalan beceri ve sanat odaklı aktivitelerde YÖM felsefesini yaygınlaştırmayı, hem de çocuğu ve çocuğun yüksek faydasını merkeze koyan içerikler ve öğrenme süreçleriyle YÖM öğrencisi olmayan çocuklara da erişim sağlamayı amaçlayan YÖM Aile Etkileşim Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Merkez; etkin, sürdürülebilir, dinamik, yenilikçi aktiviteler ve atölyeler düzenleyerek çocuklar ve ebeveynleri için yeni bir alan açıyor.

Haberin Devamı

YÖM Aile Etkileşim Merkezi çocuklar ve ebeveynleri için yeni bir alan açıyor

AİLE ETKİLEŞİM MERKEZİ

YÖM Aile Etkileşim Merkezi, günümüz dünyasında çocukların ihtiyaç duyacakları nitelik ve becerileri kazandırmak, elde ettikleri becerilerle hayatın birçok farklı alanında fark yaratmalarına ve değer üretmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Sanat, spor, teknoloji, ekoloji, psikoloji, mindfulness ve çocukların zamanın ruhunu yakalayabilmek için ihtiyaç duydukları entelektüel düzeye erişebilmeleri ve kendilerini gerçekleştirebilmek için gerekli donanıma ulaşabilmeleri adına yapabilecek tüm atölyeler keyifli bir öğrenme ortamında, bilişsel-sosyal-duygusal açıdan iyiliklerini de gözeterek kurgulanıyor. “ Atölyeler hakkında daha detaylı bilgiye www.yomaile.com üzerinden ulaşılabilmektedir.”

YÖM Aile Etkileşim Merkezi çocuklar ve ebeveynleri için yeni bir alan açıyor

YENİDEN SOSYALLEŞME İMKANI

YÖM Aile Etkileşim Merkezi’nin İstanbul Kadıköy ve İzmir Güzelbahçe merkezlerinde gerçekleştirdiği etkinlikler sayesinde bir yandan pandemi sonrası hem çocukların, hem de ebeveynlerin özlem duydukları sosyalleşme fırsatı yaratılıyor. Bir yandan da hayatın doğal akışını kolaylaştıracak beceriler kazanılması sağlanıyor. Bu doğrultuda YÖM Aile Etkileşim Merkezi, keyifli bir öğrenme ortamında sanattan spora, teknolojiden ekolojiye birçok farklı alandan atölyeler düzenleyerek çocuğun sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimine destek oluyor. Tüm bunları aile ile birlikte yapma fırsatı sunmasıyla da pandeminin yıprattığı aile-çocuk iletişimini tazelemeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

ÇEŞİT ÇEŞİT ATÖLYE

YÖM Aile’nin İzmir Güzelbahçe’de düzenlediği atölyelerden bazıları şunlar: · Aile bağlarının güçlenmesini, yoganın fiziksel güç ve esneklik, nefeste farkındalık, zihinsel odaklanma ve genel iyilik halinin desteklenmesini sağlayan Ailelerle ve Çocuklarla Yoga Atölyesi. · Seramik çamuruyla şekillendirme tekniklerini öğrendikten sonra ortaya çıkarılan eserlerin renklendirildiği Çamurdan Oluşumlar Atölyesi. · Doğayla iç içe bir ortamda düzenlenen Ekolence Kompost, Yenilebilir Bahçem, Topum Topu, Balmumu Gıda-Sar, İleri Dönüşüm, Oyuncak Tasarımı gibi ekoloji atölyeleri. · Yaratıcılığı geliştiren ve estetik düşünme becerisi kazandıran, çocukların keyifle katılabileceği Yaratıcı Dans ve Masallarla Dans Atölyeleri. · Dijital dünyaya uyum sağlamalarını kolaylaştıracak, algılarını değiştirecek ve farklı bakış açıları edinmelerini sağlayacak Temel Düzey Dijital Tasarım ve Programlamanın Mantığını Kavrıyorum Atölyeleri.

Haberin Devamı

13 BİN METREKARE ALAN

YÖM Aile Etkileşim Merkezi özellikle Güzelbahçe’deki yerleşkesiyle 13 bin metrekarelik alanda, 4 farklı binada, meyve ağaçlarıyla dolu ekolojik bahçesi, çok amaçlı spor alanları ile çocukların ve ebeveynlerin ilgisini çekiyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!