Yılın eczacısı Tepecik'ten

Güncelleme Tarihi:

Yılın eczacısı Tepecikten
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 11:49

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin eczacılık ekibi, 2014 yılından itibaren her yıl düzenlenen 'Yılın Hastane Ezcacısı Proje Yarışması'nda 39 proje içesinden 'Yoğun bakımlarda iyi eczacılık uygulamaları' adlı proje ile birinci oldu.

Haberin Devamı

 

2016 Aralık ayında yarışmaya başvuran Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi eczacılık ekibi, Ankara’da düzenlenen törende birincilik ödülünü aldı. 'Yoğun bakımlarda iyi eczacılık uygulamaları' adlı projeyle eczacılar, anestezi ve yoğun bakımlardaki sağlık ekibiyle birlikte vizitlerde bulunarak ilaçlar hakkında ekibe önerilerini sunuyorlar. Vizit boyunca tüm değerlendirmeler hasta başında birebir hekimlerle karşılıklı iletişim halinde yapılarak, hastanın tüm klinik tablosu değerlendiriliyor ve hekimlere ilaçların kesilmesi, değişiklikleri ile doz ayarlamaları hakkında önerilerde bulunuluyor. Vizit öncesi de hastaların kullandıkları ilaçlara dair polifarmasi (çoklu ilaç kullanımı) değerlendirme raporu üzerinde çalışılıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Beytullah Şahin tarafından ödül verilen ve yılın hastane eczacısı seçilen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş Eczacısı Elvan Gökmen "Her ne kadar 'yılın eczacısı' ben seçilsem de bu ödülü hastanemiz eczacılık ekibindeki Ecz. Zehra Altun Gencer, Ecz. Damla Madencioğlu ile birlikte yani proje ekibi olarak almış bulunmaktayız. Ankara'da düzenlenen bu ödül töreninde doğrusu çok heyecanlandım. Bu çalışma benim meslek hayatımda gerçekleştirmek istediğim bir hayalimdi. Yıllardır bu uygulamayı eczacı eksikliğimizden dolayı gerçekleştirememiştik. Nihayetinde, artık eczacı sayımızın da iyi olmasından dolayı 'Yoğun bakımlarda iyi eczacılık uygulamaları'nı yaşama geçirebildik daha sonra bunu proje olarak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na sunduk. Şu anda fiilen de uyguladığımız bu yöntemle amacımız hastanelerde ilaç kullanımını kontrol altına alınmasına yardımcı olmak, ilaç kaynaklı problemleri önlemek ve sağlık ekibine danışmanlık yapmaktır. Ekibime de çok çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımın özverili çalışmaları ile bu projeyi hayata geçirebildik. Çok mutluyum" dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!