Güncelleme Tarihi:
Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME (İzmir), (DHA) - DETOKS ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, suyun insan vücudu için önemine dikkat çekerek, yeterince su içmemenin de şişmanlamaya yol açtığını söyledi.
Altınyunus Otel'de, 'Alkali Beslenerek Mutlu Olduğunuz Kiloya Ulaşmak' konulu bir söyleşi yapan Gül Kaynak, alkali beslenmede suyun önemine vurgu yaptı. Kaynak, şöyle dedi:
"Yeterince su içmezsek şişmanlarız. Bu kadar basit. Hafif susuzluk bile metabolizmamızı yüzde 3 oranında yavaşlatır. Vücudumuzun susuzluk işaretlerine gözümüz o kadar kapalıdır ki, susadığımızda acıktığımızı zannedip hemen ağzımıza yiyecek bir şeyler atarız. Yani, yeterince su içmezsek, gereğinden fazla yeriz. Ayrıca yeterince su almazsak, vücut elindeki suyu tutar, kendimizi şişmiş ve rahatsız hissederiz, ayrıca olduğumuzdan daha kilolu görünürüz. Vücudumuzdaki ödemi atmanın en kolay yolu daha fazla su içmektir."
"ALKALİ YİYECEK VE İÇECEKLER YÜZDE 75 ORANINDA TÜKETİLMELİ"
Sağlıklı beslenme için asidik yiyeceklerin yüzde 25, alkali yiyeceklerin ise yüzde 75 oranında tüketilmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kaynak, tüm et çeşitleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, ekmek, makarna, beyaz undan ve buğdaydan yapılmış tüm işlenmiş yiyecekler, beyaz şeker, ketçap, mayonez, kahve, siyah çay, alkol ve hazır meyve sularının asidik yiyecek ve içecekler olduğunu söyledi. Asidik yiyecek ve içeceklerin tüketiminin yüzde 25'i geçmemesi gerektiğinin altını çizen Gül Kaynak, çiğ yeşil yapraklı sebzeler, baklagil ve tahılların filizleri, buğday, arpa gibi bütün filizlendirilmiş çimler, yeşil sebzelerin suyu, limon, satsuma, greyfurt, karpuz, çiğ ve suda bekletilmiş badem, avokado ve tüm yemeklik otların yüksek alkali içeren yiyecek ve içecekler olduğunu belirterek sağlıklı beslenme için yüzde 75 oranında tüketilmesinin önemine dikkat çekti.
"MEYVELER ÇOK ŞEKER İÇERİR"
Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, meyvelerin her ne kadar vitamin, mineral ve lif açısından çok zengin olsalar da, aynı zamanda çok şeker içerdiğini söyledi. Kaynak, meyvelerden alınan tüm vitamin ve minerallerin sebzelerden de alınabileceğini ifade etti. Kaynak, limon, satsuma, greyfurt gibi turunçgiller cinsinden meyvelerin tüketilmeden önce asidik pH değerine sahip olsalar da yendiğinde vücutta alkali etkisi yaptığına dikkat çekti.
"DUYGULAR DA ALKALİ YA DA ASİDİK ETKİ YAPAR"
Yiyecek ve içecekler kadar duyguların da asidik ya da alkalik etkiler yarattığını da anlatan Kaynak, kıskançlık, nefret, korku, öfke, stres, yorgunluk, uykusuzluk, hareketsizlik, sigara, uzun süre televizyon veya bilgisayar başında kalmak ve susuzluğun asidik etkiler yaptığını söyledi. Kaynak, iyi yüreklilik, sevgi, minnet, mutluluk, kahkaha, dinlenme, egzersiz, pozitif düşünce, derin nefes alma, meditasyon ve yeterli alkali su içmenin alkali duygular ve aktiviteler olduğunu anlattı. Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak'ın söyleşisinin ardından, katılımcılara, Altıyunus Otel görevlilerince hazırlanan karışık sebze suyu ikram edildi.
FOTOĞRAFLI