Güncelleme Tarihi:
SEMA Sertkaya ve oğlu Balkan Yükselen, Urla Yağcılar’da oturmak için aldıkları arsaya butik otel inşa ederek turizme kazandırdı. Sema Sertkaya ve oğlu Balkan Yükselen, Urla Bağevi Vineyard Hotel’le şimdi yeşilin ve doğanın içerisinde, eşsiz koylara yakın mesafede huzurlu bir konaklama imkanı sunuyor. Sade ve moden bir tarzda inşa edilmiş Urla Bağevi’nde 6 oda yer alıyor. Doğayla iç içe bir tatil için özel olarak tasarlanmış otelde, Urla Bağ Yolu üreticilerinin şaraplarını tadabilir, yemyeşil atmosferinde huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.
O İHTİYACI GÖRDÜK
Turizmci bir aile olmadıklarını belirten Sema Sertkaya, “Daha önceleri Yağcılar’da düzenlenen sanat üzerine workshoplara katılmak için buraya geliyordum. Şu anda otelin bulunduğu araziyi satın almak istedim. Ama satın alırken ticari bir faaliyette bulunmak için almadım. Amacımız burada oturmaktı. Daha sonra, ‘burada bir otele ihtiyaç var’ diye karar verdik. Ardından Urla Bağevi Vineyard Hotel’i hayata geçirdik” dedi.
DOĞA İÇERİSİNDE HUZUR
Taş işçiliğiyle örülmüş altı odasıyla Urla Bağevi’nde sade bir moderniteyi tercih etiklerini belirten Balkan Yükselen ise “Urla Bağevi Vineyard Hotel 2013 yılında kuruldu. Daha sonra çevremizde şaraphaneler kurulmaya başlandı. Çevremizdeki şaraphanelerle aynı zamanlarda açıldık. Otelimizde konaklayan misafirler şaraphanelere gidip tadım yapmaya başladılar. Urla’nın cennet koylarını gezdiler. Sessiz, sakin, yeşil, doğa ve huzur içinde tatil yapmak isteyenlerin ilgi odağı haline geldik” diye konuştu.
YERLİ ÜRETİCİYE DESTEK
Otel içerisinde İzmir dışından gelen hiçbir gıda ürününün kullanılmadığını belirten Balkan Yükselen, “Bu anlamda yerli üreticiyi destekliyoruz. Köylülerimizin ürettikleri ürünleri otelimizde misafirlerimize sunuyoruz. Tarladan sofraya bir geçiş yapıyoruz. Restoran menümüz mevsimlere göre değişiyor. Kendimizde tarlaya ekim yapıyoruz. Bahar zamanı kuzu göbeği çıkıyor, enginar zamanı enginar menümüze ekleniyor. Mevsime göre değişik ürünleri menümüze ekliyoruz. Otelimizde konaklamayan misafirlerimizi de rezervasyonla restoranımızda ağırlayabiliyoruz” diye konuştu.
YURTDIŞINDAN SANATÇILAR GELİYOR
HER yıl eylül ve ekim aylarında İngiltere, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerden sanatçıları 1 hafta Yağcılar’da ve otellerinde ağırladıklarını söyleyen Balkan Yükselen, “Sanatçılar 1 hafa boyunca burada eserlerini üretiyorlar. Her yıl bir tema seçiliyor. Sanatçılar eserlerini bitiriyorlar ve daha sonra köy evlerine bu eserleri asıyoruz. Böylece köyü sanat sergisine çeviriyoruz. Elde ettiğimiz geliri ise Yağcılar Demircileri Yardım Derneği’ne bağışlıyoruz” ifadelerinde bulundu.
URLA BAĞ YOLU
İLGİYİ ARTIRDI
OTELİN açılmasının ardından şarap üreticileriyle bir araya gelerek Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği’ni (Urla Bağ Yolu) kurduklarını söyleyen Balkan Yükselen, “Urla’nın geçmişi geleceği olacak! inancıyla bu zorlu ama keyifli sektörde emek veren ve tümü aile şirketlerinden oluşan butik işletmelerle, son yıllarda birleşerek Urla Bağcılık ve Şarap Üreticileri Derneğini ve Urla Bağ Yolu, agro-turizm projesini hayata geçirdik. 7 şarap üreticisiyle bu derneği kurduk. Urla Bağ Yolu, projesinin amacı ise turistlerin Urla’daki şaraphaneleri gezmesi için bir güzergah oluşturmak, bu yolun tanıtımını yapmak. Aslında bağ yolu, yarımadayı tanıtmayı amaçlayan daha büyük bir projenin parçası, ana amaç gelen ziyaretçileri bölgenin tarihi güzellikleri ve yerel lezzetleriyle de tanıştırmak. Kısaca yarımada sadece şarabıyla değil, öne çıkan her türlü özelliğiyle anlatmak. Derneğin kurulmasının ardından bağlara meraklı, şarap tadımı yapmak isteyen misafirlerimiz Yağcılar’a gelmeye başladı. Bu da köye olan ilgiyi artırdı. Urla Bağ Yolu aslında Urla’da şaraphaneler ve bağlar arasında, kendi isteğinize göre gezebileceğiniz bir tur. Şarap üreticilerinin işaretli olduğu bir harita var. Ve bunun paralelinde, kendi kendinize gezebilmeniz için yollarda tabelalar var. Haritanızla yollardaki işaretlemeleri takip ederek gezebiliyorsunuz. İstediğiniz yerden başlayabilir, istediğiniz kadarını yapıp dönebilirsiniz” diyerek, bilgi verdi.