Yeşil ve mavinin tüm tonlarında tatil fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil ve mavinin tüm tonlarında tatil fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 02:44

Yönetim Kurulu Başkanı Bagana, 5 yıldızlı bir tatil köyü olan Club Resort Atlantis’in nisan-ekim aylarında çalıştığını belirtti, Maya Bistro Otel Beach’in ise yılın 12 ay hizmet verdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

YARIMADA’nın gülen yüzü Seferihisar Sığacık’ta bulunan Club Resort Atlantis ile onun hemen yanı başında birbirinden bağımsız 25 odası bulunan, içerisinde plaj ve bistro barındıran Maya Bistro Otel Beach, yeşilin ve mavinin tüm tonları içerisinde bir yaşam sunuyor. Club Resort Atlantis’in 32 senelik bir tesis olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bagana, şu bilgileri paylaştı:

Yeşil ve mavinin tüm tonlarında tatil fırsatı

SINIRSIZ ETKİNLİK

“Club Resort Atlantis her şey dahil hizmet veren 5 yıldızlı bir tatil köyü. 100 dönüm arazi içerisinde yer alan tesiste, bin 600 metrelik yürüyüş yolu bulunuyor ve yüzde 80’i de bahçeden oluşuyor. Club Resort Atlantis üç büyük havuzun, dört plajın, sörf kulübünün ve dalış okulunun bulunduğu, odanızdan çıkınca ağaçların altına uzanabileceğiniz, kaybolmak isterseniz sizi kimsenin bulamayacağı, canlı müzik dinleyebileceğiniz, siz ve çocuklarınız için sınırsız etkinliğin olduğu her anında keyif alabileceğiniz bir tesis. Nisan-ekim ayları arasında çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Yeşil ve mavinin tüm tonlarında tatil fırsatı

DOĞAYA AÇIK BİR TESİS

Maya’nın ise yılın 12 ayı hizmet verdiğini dile getiren Funda Bagana, “2017 yılında hizmet vermeye başladık. Çıkış noktamız her şey dahil dışında hizmet almak isteyen misafirlerimizi 12 ay yörenin zenginlikleriyle buluşturmaktı. Amacımız misafirlerimiz isterlerse yemeğe gelsin, isterlerse denize girsinler, isterlerse balkonlu, kaloriferli odalarından hizmet alsın ya da gelip sadece bir kahve içsinler ve bunu önceden planlamak zorunda olmadan, yerinde karar versinler. Böyle bir tesis açmak pek alışılagelmiş bir durum değil. Kapalı duvarların ardından olmak yerine her zaman doğaya açık bir tesis olmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

Yeşil ve mavinin tüm tonlarında tatil fırsatı

Haberin Devamı

HAYVAN DOSTU TESİS

HER iki tesisin de hayvan dostu olduğunu ifade eden Funda Bagana, misafirler evcil hayvanlarını tesise getirebileceğini dile getirdi. Maya’da düğün taleplerinin olduğunu belirten Funda Bagana, “Tesislerimizde düğün, nişan, toplantı, motivasyon yemekleri gibi etkinliklere sıklıkla karşılaşıyoruz. Gelen kişi sayısına göre Maya ya da Atlantis içerisinde uygun yerde istenilen organizasyonu gerçekleştirebiliyoruz. Hatta Atlantis içerisinde arka tarafta bir mağaramız var. After party için genelde bu alanı tercih ediyoruz ki diğer misafirlerimiz rahatsız olmasınlar” dedi.

TESİS içerisinde su sporları merkezi olduğunu belirten Funda Bagana, “Sörf istasyonu ve dalış merkezi misafirlerimize hem eğlenceli aktiviteler sunuyor hem de bir okul gibi hizmet veriyor. Her iki okul da uluslararası standartlarda ve sertifika verebiliyor” ifadelerini kullandı. MAYA’da bulunan tesisler içerisinde ‘yataklı meyhane’ konseptini geliştirdiklerini belirten Funda Bagana, “Tesisimizin yanında halk plajı var. Bir ziyaretçi restoranı gördü ve yemek yemeye geldi. Denize girdi, eğlendi. Bizim de ortamımızı çok beğendi. Günü uzatmak istiyor. Ya da yoruldu ve bu yorgunlukla araç kullanmak istemiyor. Etrafımızda yüksek binalar olmadığı için gün batımı da çok güzel gözüküyor ve bunun tadını çıkarmak istiyor. İşte o zaman bizim ‘yataklı meyhane’ konseptimiz devreye giriyor ve 1 gece konaklamalı olarak tesisimizde gününüzü uzatabiliyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeşil ve mavinin tüm tonlarında tatil fırsatı

 

MÜSTAKİL 25 ODA

MAYA Otel’in birbirinden bağımsız tek katlı müstakil 25 odadan oluştuğunu belirten Funda Bagana, “Bu binalar 1970’li yıllarda belediye misafirhanesi olarak kurulmuş, zaman içinde kısmi iyileştirmelerle 2016 yılına kadar gelmiş ve bu yıldan itibaren tarafımızdan aslına uygun restore edilerek turizme kazandırıldı. 50 yıllık bu tesis SİT alanı ve Teos Antik Kenti’nin devamı konumunda çok özel ve değerli bir yerde” diye konuştu.

 

TERCİHLERİNİ YERELDEN YANA KULLANIYORLAR 

MUTFAKTA yerel ürünleri tercih ettiklerini belirten Bagana, “Ege ve Seferihisar tarım ağırlıklı bir bölge. Etrafımızda çok güzel köyler var ve hala bu bölgede tarım var. Ya tarladan ya pazardan alabileceğiniz ürünler mevcut. Buradaki üreticiler için de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi, İzmir Köy-Koop’un ilk kadın Başkanı Neptün Soyer’in ciddi emeği var. İlaçsız tarıma özen gösteriyorlar. Bizde onlardan almaya özen gösteriyoruz. Bizim çıkış noktamız tat ve yerel ürünleri sunmak. Hangi dönem ne çıkıyorsa ve neyin mevsimiyse misafirlerimize onu sunuyoruz. Balık Sığacık mezattan ya da Urla Özbek’ten geliyor.. Etimizi Seferihisar besi çiftliklerinden alıyoruz. Abartısız, samimi bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Zeytinyağımızı kendimiz üretiyoruz. 290’dan fazla zeytin ağacı var. En yaşlısı 200 yaşında. Geçen sene hasatımız biraz azdı ama bu yıl güzel bir hasat bekliyoruz. Ortalama 500 litre Bademler Köy Kooperatifi’nde soğuk sıkım zeytinyağı ürettiriyoruz. Misafirlerimizin zeytinyağını üretmiş oluyoruz. Hatta zeytinleri misafirlerimize toplatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BİR YANI TARİH BİR YANI BAĞYOLU

TEOS Antik Kenti’nin 12 ay kazıların yapıldığı güzel bir medeniyet olduğunu belirten Funda Bagana, şu bilgileri paylaştı: “Prof. Dr. Musa Kadıoğlu ile ekibi burada güzel ve ciddi bir değeri 10 senedir aralıksız çalışarak ortaya çıkarıyor. Sığacık Kale İçi de kendi başına bir çekim merkezi oldu. Sığacık ve Teos tesislerimize 1.5 km mesafede. Ayrıca Gödence, Bademler, Düzce, Beyler, Orhanlı gibi köyler ve Urla merkez ve Urla Bağyolu’da çok yakın bölgelerdeyiz. Dileyen misafirlerimize tesisimizde kalıp her gün bir farklı bölgeyi gezerek tatillerini daha keyifli bir hale getirebiliyorlar. Bu anlamda güzel bir konumdayız.”

Haberin Devamı

SLOW FOOD TEMSİLCİSİ 

MAYA Bistro Otel Beach’in oda kahvaltı konseptiyle hizmet verdiğini dile getiren Funda Bagana, Maya’nın kayalıkların üzerinde neredeyse denizin içinde bulunan restoranıyla da slow food akımının bölgedeki taşıyıcısı olduğunu aktardı.

KOMŞUNUN MEKANLARINDAN YARARLANABİLME İMKANI 

MAYA Otel’in butik otel olmasına rağmen yanında bulunan Club Resort Atlantis Tatil Köyü’nün mekanlarından yararlanma imkanı verdiklerini belirten Funda Bagana, “Gelen konuklarımız Atlantis’in havuzları, spa, hamam gibi tüm sosyal alanlarından faydalanabilir. Ancak Atlantis’in ‘her şey dahil konsepti’ Maya konuklarını kapsamıyor. Atlantis’teki yiyecek ve içecek istekleriniz ücretle karşılanıyor. Maya misafirlerimize özellikle sabah saatlerinde yürüyüş yolumuzu tavsiye ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!