Yeni nesil pastacı Sidarnaz Urumoğlu kafe açmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil pastacı Sidarnaz Urumoğlu kafe açmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 16:09

Son yıllarda yemek programlarının da etkisiyle gençlerin gözde meslekleri arasına giren gastronomi, Sidarnaz Urumoğlu’nun çocukluk yıllarından bu yana çalışmayı hayal ettiği bir sektör oldu.

Haberin Devamı

Büyükannesinde geçirdiği yaz tatillerinde tatlı ve pasta ile tanışan Urumoğlu, o yıllarda başlayan çocukluk hayali bugün kariyerine dönüştürdü. Üniversitede işletme okudu, ardından en büyük tutkusunun peşine düşüp profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi’nde pastacılığın tüm detaylarını öğrendi. Hazırladığı lezzetleri paylaşmaya başlayınca bir sosyal medya fenomenine dönüşen Sidarnaz Urumoğlu, şimdilerde kafe açmak için hem  Nişantaşı ve Cihangir’de hem de İzmir Alsancak’ta mekan arıyor.

Son yıllarda yayınlanan yemek programları, gastronomiye yönelik ilgiyi artırdı. Şimdilerde birçok genç gastronomi alanında kariyer yapmak istiyor, bunun için eğitim alıyor. Çocukluk yıllarından bu yana mutfağa ilgi duyan Sidarnaz Urumoğlu ise o hayali gerçeğe dönüştürmeyi başaranlardan.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA FENOMEN OLDU

Üniversitenin İngilizce İşletme bölümünden mezun olan Sidarnaz Urumoğlu, okulu bitirdikten sonra Türkiye’nin en kapsamlı mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi’nde 1 yıl uzun dönem pastacılık eğitimi aldı. Hazırladığı lezzetleri Instagram’da da paylaşmaya başlayınca bir sosyal medya fenomenine dönüştü. Şimdi Urumoğlu’nun her paylaşımı beğeni rekorları kırıyor, takipçileri onun verdiği tarifleri deneyerek hünerlerini sergiliyor.

YENİ NESİL PASTACILIĞIN PARLAYAN YILDIZI

3 yıldır çalıştığı Wyndham Grand İstanbul Levent’in mutfağında elde ettiği tecrübelerle de yemek dünyasının dikkat çeken isimleri arasına giren Sidarnaz Urumoğlu, şimdilerde takipçilerinin de isteğiyle bir mekan açmaya hazırlanıyor. Nişantaşı ve Cihangir’de mekan arayışında olan Urumoğlu, 6 ay içinde açmayı planladığı kafesinde yeni nesil pastacılığın örneklerini sunacak, ilgi çekici tariflerini lezzet tutkunlarıyla buluşturacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!