Yeni kemoterapi ünitesi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Yeni kemoterapi ünitesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 13:25

Yeni kemoterapi ünitesi kuruldu

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi' hizmete girdi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine ünite için özel yapılan yeni binada hizmete başlayan Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ile standartlara uygun koşullarda, kapalı ve negatif basınçlı iç hava ortamında kanser ilaçlarının hazırlanması sağlanacak. Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi çalışanlar açısından ilaç hazırlama işlemi sırasında sağlık personelinin doğrudan müdahalesine gerek duyulmaması ile kanser ilaçlarına maruz kalma riski ve iğne yaralanmalarının engellenmesi sağlanırken, doğru ilacın doğru doz ile doğru hasta için doğru zamanda hazırlanması ve ilaç tasarrufu yapılması mümkün olacak. Sistemin tüm iş akışlarının izlenebilirliğini ve geriye dönük olarak sorgulanabilmesini de sağlayan teknolojiye sahip olduğunu anlatan Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Enver Yalnız “Kanser her geçen gün önemi artan bir sağlık sorunudur. Kanser tedavisi özellikli bir tedavidir. Pek çok branşı ilgilendirir. Tedavide kullanılacak olan ilaçlar ayrılmış özel alanlar ve cihazlarda hazırlanmaktadır. Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi tüm dünyada kemoterapi hazırlanma konusunda en ileri teknolojidir. Tüm dünyada halen 50 merkezde mevcut olan ve ülkemizde ise 7 merkezde kullanılmakta olan bu teknoloji İzmir'de ilk olarak hastanemize kazandırıldı. Robotik Kemoterapi cihazı ile bilgisayarlı sistem kontrolünde, el değmeden ve tamamen kapalı bir ortamda özel bir tedavi olan kemoterapi ilaçlarının hazırlanması mümkün olacak" dedi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise İzmir’de kamuya bağlı sağlık tesisleri arasında ilk olma özelliğini taşıyan Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi'nin tüm dünyada kemoterapi hazırlanma konusunda en ileri teknolojiye sahip olduğunu belirterek, "En uygun dozlarda kemoterapi hazırlanması, dozların otomatik olarak kontrol edilmesi, kemoterapi ile ilgili bilgilerin doğru şekilde toplanması, sağlık çalışanlarının kemoterapiye maruz kalmalarının önlenmesi ve ilaç tasarrufu sağlanması konusunda bizlere büyük avantaj sağlamaktadır. Hastalarımız ve çalışanlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. İmkanlarımız dahilinde tüm sağlık tesislerimizi yeni güvenli teknolojik cihazlarla buluşturmayı hedefliyor Robotik Kemoterapi Ünitesinin hastalarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!