Yemek yarışmasında gelen başarı

Güncelleme Tarihi:

Yemek yarışmasında gelen başarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 09:27

Yemek yarışmasında gelen başarı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Aşçılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği işbirliğiyle İzmir Fuar alanında gerçekleştirilen “2016 Ulusal Yemek Yarışması"nda Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Türkiye üçüncüsü oldu. 8- 10 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılan yarışmada birinciliği Pamukkale Üniversitesi, ikinciliği ise Aksaray Üniversitesi öğrencileri kazandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü derecesini alarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada derece yapan Deniz Yılmaz, Doğukan Anataca ve Umut Can isimli öğrenciler, İzmir tulum toplarıyla bal kabağı çorbası, deniz börülcesi yatağında patatese sarılmış deniz levreği ve tatlı olarak da kaymak yatağında pekmezli incir tatlısıyla performanslarını sergiledi. Üç ay önce eğitim hayatına başlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bucak liderliğinde ilk defa profesyonel bir yarışmaya katıldı. Yarışmada Okul Müdürü Doç. Dr. Hamdi Emeç, Yrd. Doç. Dr. Gözde Bakırcı ve çok sayıda öğrenci ve akademisyen de öğrencilere destek verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!