Yaz aylarında burun estetiği ameliyatı yapılabilir mi? O sorunun cevabı evet

Güncelleme Tarihi:

Yaz aylarında burun estetiği ameliyatı yapılabilir mi O sorunun cevabı evet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 05:16

KULAK burun boğaz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, yaz aylarına girdiğimiz ve hava sıcaklıklarının arttığı bu aylarda hastaların sıklıkla yaz mevsiminde burun estetiği ameliyatının yapılıp yapılamayacağı sorusuna yanıt aradığını dile getirdi. Op. Dr. Sucubaşı, yaz mevsiminde de bu ameliyatların başarıyla yapılabildiğini belirterek, ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı


AMELİYAT SONRASI DA ÖNEMLİ
Özelikle yurtdışından gelen hastaların izin dönemlerinin temmuz ve ağustos aylarına denk gelmesi sebebiyle, bu dönemde ameliyat olmayı tercih ettiklerini kaydeden Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, “Ameliyat sonrası bir ay süreyle deniz tatili programı düşünmüyorsanız rahatlıkla burun ameliyatı olabilirsiniz. Ameliyat sonrası enfeksiyona karşı bu süre boyunca deniz ve havuz önermiyoruz. Ayrıca güneşin zararlı etkilerine karşı yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanmak gerekir. Güneş gözlüğü kullanmayı 6 hafta süre ile istemiyoruz. Sıcak ortamlarda uzun süre kalmak burun kanaması riski oluşturacağı için, serin ortamları tercih ediyoruz. Bunları yapabiliyorsak burun estetiği ameliyatını yılın her dönemi olabilirsiniz. Yüz bölgesine uygulanan dolgu, botoks, ip askı gibi işlemlerinin yaz dönemi yapılmasına hiçbir engel yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

BU İŞLEMLER YAPILAMAZ
“Yaz dönemi hangi işlemler yapılamaz” sorusunu da yanıtlayan Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, “Özellikle güneş açısından sıkıntı oluşturabilecek cilt ile ilgili işlemlerden kaçınılmalıdır. Lazer, kimyasal peeling ve dermapen gibi deri yüzeyine yönelik yapılan işlemleri yaz döneminde önermiyoruz. Hipertansiyon, diyabet ve kronik akciğer hastalığı olan kişilerde yaz dönemi zorunlu olmadıkça ameliyat olmamalı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!