Güncelleme Tarihi:
YAŞAR Üniversitesi'nde hem kuruluş yıldönümü gururu, hem de eğitime kazandırılacak ek kampüs yatırımı sevinci yaşandı
Kuruluşunun 15'inci yılında kampüs alanını genişletmeye hazırlanan Yaşar Üniversitesi'nde eğitim için yeni bir yatırımın temeli daha atıldı. Toplam 10 bin 279 metrekarelik alanıyla tamamlandığında 2 bin 24 öğrenciye hizmet verecek ek kampüs binasının temeli Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar tarafından atıldı. Bornova'daki törene Selçuk Yaşar'ın yanısıra Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, yöneticiler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.
70 BİN METREKAREYE ULAŞTI
Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı son üç yılda üniversiteye kazandırılan yeni yatırımlarla toplam kampüs kapalı alanının 70 bin metrekareye ulaştığını söyledi. Üniversitenin kurucusu Selçuk Yaşar'ın eğitim vizyonu ve hayalleriyle bu başarının sağlandığını ifade eden Yiğitbaşı, "2001 yılında Alsancak Kampüsü'nde kurulan Yaşar Üniversitesi, 2005'te DYO Kampüsü'nü hizmete açtı. Ardından 2008 yılında Selçuk Yaşar Kampüsü'ne taşındık. 2013 yılında da, şu anda Hazırlık Okulu, Meslek Yüksekokulu ve bazı Fakültelerimizin yer aldığı, 25 bin metrekare kapalı alana sahip olan binamızın inşaatını tamamladık. Ne mutlu bize ki, gelişmemiz ve büyümemiz hala devam ediyor. Yeni yatırımlara olan ihtiyacımız ile birlikte temelini attığımız 10 bin metrekare kapalı alanda, yaklaşık 2000 öğrenciye hizmet verebilecek olan bu ek kampüs binasını, üniversitemize kazandırmaya karar verdik. Böylece toplam kapalı alanımız 70 bin metrekareye çıkıyor" dedi.
Yiğitbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Stratejik planımız gereği, sadece eğitim ve araştırma odaklı bir üniversite değiliz. Aynı zamanda, insan, toplum ve çevre bağlamında daha iyi bir yaşamın, sürdürülebilirliğine inanıyoruz. Toplumsal sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirme inancıyla, topluma fayda sağlamak için çalışıyoruz. Kampüsümüzde ve eko sistemimizde oluşturmayı hedeflediğimiz ; “AR-GE, İnovasyon ve Girişimcilikö kültürü ile gelecekte bu fayda daha da artacak."
Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer de önümüzdeki yılda yeni akademik birimlerin açılacağını belirterek, "Sektör ihtiyaçları göz önünde bulundurularak önümüzdeki akademik yıldan itibaren eğitimlerine başlayacak olan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, İnşaat Mühendisliği ile Yeni Medya Bölümleri, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu gibi yeni akademik birimler ve lisansüstü programlarıyla gücümüze güç katmayı hedefliyoruz" dedi.
TERSİNE BEYİN GÖÇÜ
Rektör Dinçer, 1950-2000 yılları arasındaki 50 yıllık sürede Türkiye'den yurtdışına yaşanan beyin göçü, yükseköğretimdeki yapısal değişiklikler ve vakıf üniversitelerinde yaşanan gelişimlerle artık tersine döndüğünü ifade etti. Dinçer, şunları söyledi:
"Bu değişim özellikle genç akademisyenler için 2000 yılından sonra ülkemizde bir cazibe merkezi yaratılmasını sağladı. Birçok genç insanın Türkiye'ye dönüş sayısı ve hızını arttırdı. Bu kurumlarda sağlanan daha geniş maddi ve akademik kaynaklar nitelikli beyin göçünü tersine çevirmede başarılı oldu. Her yıl, dünyada yaşanan genel küresel ekonomik krizin ve diğer sosyal-siyasal gelişmelerin de etkileriyle, daha fazla nitelikli insan gücü Türkiye'de kariyerlerini sürdürme eğilimi gösterdiler. Bu değişim ve eğilimlerin etkileri Yaşar Üniversitesi'nin akademik faaliyetlerinde, öğretim ile araştırma kalitesinin nesnel anlamda artması, dünyanın farklı coğrafyalarından bilim insanlarının, kaliteli bilim iddialarını sürdürebilmek için üniversitemizde çalışmayı tercih etmesini sağladı. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde dahi üniversitemiz bir çekim merkezi olarak kalmayı başardı."
Kuruluş yıldönümü töreninde üniversitenin kurucusu ve onursal başkanı Selçuk Yaşar'a şilt takdim edildi. Tören kapsamında ayrıca üniversitenin akademik ve idari personeline 'Hizmet Onurlandırma' ve 'Bilim, Birlik, Başarı Ödülleri' de verildi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF