Yabancı Konuklar Konak’a Hayran Kaldı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı Konuklar Konak’a Hayran Kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 11:01

BU YIL 6.'SI DÜZENLENEN EGE ART SANAT GÜNLERİ'NİN DAVETLİSİ OLARAK İZMİR'E GELEN YABANCI SANATÇILAR, KONAK BELEDİYESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN GEZİ SAYESİNDE KENTİN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ TANIMA FIRSATI BULDU.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Ege Art Sanat Günleri’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen yabancı sanatçılar, Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen gezi sayesinde kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı buldu.
Tayland, Amerika, Malezya, İtalya gibi ülkelerdeki seramik ve heykel sanatçıları, 6. Ege Art Sanat Günleri kapsamında Türkiye’ye geldi. İzmir’de Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen geziye katılan sanatçılar, kendileri için düzenlenen tura katıldı. Konak ilçesinin tarihi ve turistlik mekanlarını gezen sanatçılar, kente hayran kaldı. Yabancı konuklar, Türk Mutfağı ve Balkan Mutfağı’nın da yemeklerini tatma fırsatı buldu.
Ege Art Sanat Günleri kapsamında İzmir’de bulunan yabancı konukları ağırlamaktan ötürü duydukları mutluluğu dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir ve Konak’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında kısa bilgiler verdi. İzmir’in 8 bin 500 yıllık bir tarihi olduğuna değinen Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi olan Konak’ın hem tarihiyle hem de içinde barındırdığı kültürel çeşitliliğiyle zengin bir şehir olduğunu, Konak Belediyesi olarak tarihin biriktirdiği bu zenginliği ortaya çıkaran çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Sohbet havasında geçen buluşmanın ardından Başkan Pekdaş, konuklara çeşitli hediyeler takdim ederek birlikte fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!