Güncelleme Tarihi:
İZMİRLİLER'e 40 yıldır sunduğu dondurma ve tatlılarla marka haline gelen Veli Usta, franchising sistemiyle 2020 yılında 60 şubeye ulaşmayı hedefliyor.
Veli Usta'nın, gelecek planlarını anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Onur Can Yüce, hem yurtiçi, hem de yurtdışından çok sayıda franchise bayiliği teklifi aldıklarını söyledi. Başlangıçta merkezden çevreye doğru yayılma stratejileri bulunduğunu kaydeden Yüce, "Antalya, Giresun, Samsun, Maraş, Gaziantep, İstanbul, Ankara gibi kentlerden talepler alıyoruz. Hatta Makedonya'dan, bile üretim tesisi kurma yönünde talep geldi. Makedonya'nın Avrupa'ya açılan kapı olma gibi bir özelliği var. Süt kaliteleri de çok yüksek. Kurumsallaşmaya önem veriyoruz. 2020 yılına kadar 60 şubeye ulaşma hedefimiz var. Turquality'de 10 yılda 10 dünya markası desteği var. Biz de bu desteklerden faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.
Veli Usta olarak amaçlarının çok büyüyerek fabrikasyon mal üretmek olmadığını vurgulayan Onur Can Yüce, "40 yıl önceki sıcaklık samimiyetimiz ve lezzetlerimiz bugün de aynı kalsın istiyoruz. Geleneksel tatları kuşaktan kuşağa aktarmak bizim için en önde geliyor. Bizim sektörde büyümemiz için tedarikçilerimizin de bizimle eş zamanlı büyümesi gerekiyor. İzmir'de sattığımızla, başka bir şubede aynı karadut tadını veremedikten sonra şube açmak istemeyiz" dedi.
10 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yenilikleri yakından takip ettiklerini ve her yıl dünyadaki birçok fuarı gezdiklerini söyleyen Onur Can Yüce, en öncelikli hedeflerinin üretim lezzetini korumak olduğunu dile getirdi. Artan üretim kapasitelerinin lezzet kalitelerini etkilememesi için yıllar önce İtalya'da dondurmacılık fuarını gezdiklerini, orada pekçok farklı makineyi incelediklerini aktaran Yüce şunları söyledi:
"Bizi biz yapan lezzetleri aynı şekilde koruyarak nasıl daha fazla üretim yapabiliriz diye araştırdık. Orada hem geleneksel, hem de yüksek montanda üretim yapabilecek makineler bulduk. Kendimiz orada deneme üretimleri de gerçekleştirdik. 2015 yılında Urla Bademler'de bulunan üretim tesisi, pastane ve kahvaltı salonumuzun inşaatına başladık. Şu anda tamamen aktif halde konuklarımızı ağırlamaya başladık. Türkiye'de en kaliteli keçi sütünün en çok üretildiği yer Seferihisar'dır. Bu nedenle bu bölgeyi seçtik. Üstelik bu bölgede organik ürünlere de ulaşmak çok kolay. Toplam 10 milyon liralık bir yatırım yaptık. Şu anda günde 24 ton dondurma, 12 ton sütlü tatlı, 500 kilo waffle hamuru ve günde 3 bin pasta üretebilecek kapasiteye ulaştık. Toplamda 100 personelden oluşan büyük bir aileyiz."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF