Güncelleme Tarihi:
URLA Belediye Başkanı ve aynı zamanda gıda mühendisi olan Sibel Uyar, ilçede düzenlenen 'Geleneksel Gıda İşleme Yöntemleri Kursu'nun son dersine katılarak, Urla'nın gastronomi zenginliğini anlattı.
Urla Belediyesi tarafından düzenlenen, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü binasında Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen 'Geleneksel Gıda İşleme Yöntemleri Kursu' sona erdi. Aynı zamanda gıda mühendisi olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da kursun son dersine giderek kursiyerlere 'Urla Yarımadasının Gastronomi Zenginliği Geleneksel Gıdalarımız ve Mutfak Kültürümüz' konusunu anlattı. 'Nineden toruna sağlıklı beslenme', 'Urla'nın gastronomi zenginliği', 'Urla zeytini', 'Urla bağları ve üzümleri', 'Urla'nın otları ve tıbbi bitkileri' ve 'Enginar'ı konularında değinen Başkan Sibel Uyar, "Her yöreden karışmış bir kültürümüz var. Bu da doğal olarak soframıza yansıyor. Bizler kültürümüze sahip çıkmalıyız. Turizm sadece deniz, kum, güneş değildir. Gastronomi turizmi de o yöre için ayrı bir öneme sahiptir. Enginar Festivalimizle Urla'mızın gastronomi turizmini canlandırdık. İlk Enginar Festivali dediğimde, enginarın festivali mi olur dediler. Ama ben ayın ikisinde Türkiye'nin en iyi festivali seçilen 'Enginar Festivali' ödülünü almaya gideceğim" diye konuştu.
Sunumun ardından da Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü ve aynı zamanda gıda mühendisi olan Derya Çağan, kursiyerlere turşu yapımını uygulamalı bir şekilde anlatarak, birçok sebzenin karışımından turşu yaptı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF