Güncelleme Tarihi:
URLA Kent Konseyi öncülüğünde Urla Belediyesi, Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Urla İskele Su Ürünleri Kooperatifi ve POSEİDON işbirliğiyle gerçekleşen "Urla'da denizden ne çıkar, ne yenir" konulu söyleşi yapıldı.
İlk kez gerçekleştirilen “Urla’da Denizden Ne Çıkar, Ne Yenir Söyleşileri" İskele Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Anfi Salonu'nda yapıldı. Etkinlikte konuşan Urla Belediye Başkanı Başkan Sibel Uyar, ilçenin en eski liman kentlerinden bir tanesi olduğunu, bu nedenle hem sportif anlamda denizden daha çok yararlanmak hem de denizle uğraşmanın keyfini çocuklara hissettirmek gerektiğini söyeldi. Uyar "Bizler deniz kenarında büyüdük. O gün canımız sıkkınsa çıkar balığa gideriz. Ama maalesef yeni gelen neslin balık tutma ve balık yeme alışkanlığının olmadığı bir zamandayız. Urla'nın yerlisinde balık kültürü var. Fakat yeni nesilde bu kültür yok. Biz bu kültürü yeniden ortaya çıkarmalıyız. Çocukları denizden uzak tutmamamız lazım. Benim çocuğum elinde oltayla büyüdü. Hiç oyuncağı olmadı. Tek oyuncağı oltasıydı. Birçok psikoloğa göre de balık avlamak insana sabrı ve hedefe yönelmeyi öğretir" dedi. Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır ise sadece Ege'nin bilinen deniz ürünlerini değil, az bilinen deniz ürünleri ile tanışma, unutulan deniz lezzetlerin de yeniden kazanma yolunda olan ilk adımın bu etkinlikle atıldığını söyledi. Balkır, "Kaybolan deniz canlılarını yeniden kazanabilmenin yolu, onlara tekrardan üreme alanı sağlamamızdan geçiyor. Bu söyleşilerde ki hedefimiz; Tema olarak deniz ürünleri gibi bir ihtisas konusunda beldemizin tanınırlığını sağlamak, Türkiye'de marka yapmaktır. Urla halkını deniz lezzetleriyle buluştururken aynı zamanda esnafımıza ve balıkçımıza yer açmaktır. Taklit edileceğiz ama ilk olmanın da gururunu yaşıyoruz" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF