Güncelleme Tarihi:
TAM BİR VİTAMİN DEPOSU
Üzümün güçlü antioksidan özelliği sayesinde sağlık açısından birçok yararı olduğunun altını çizen Bahattin Alkın, “İçeriğinde B1, B2 vitaminleri ve çeşitli mineraller var. Protein ve karbonhidrat kaynağı olan kuru üzümde demir, fosfat ve kalsiyum bulunuyor. Dünyada gittikçe artan bir talep görüyor. Üretici ülkelerin iç tüketimleri 250-350 bin ton dolayında. Ancak Türkiye’de 45-50 bin ton gibi bir iç tüketimi var. İnsanları bilinçlendirmeli ve tüketimi artırmalıyız” diye konuşuyor.
TÜKETİMİ ARTIRMALIYIZ
Akhisar Ticaret Borsası’nın hizmet verdiği Gölmarmara ilçesinin en kaliteli üzüm üretim merkezlerinden biri olduğunun hatırlatan Alkın, üzümün katma değerini şöyle anlatıyor: “Türkiye’de üzüm, sofralık, kurutmalık ve şaraplık olarak değerlendirilmesinin dışında üzüm suyu, sumalık, pekmez, sirke, pestil, köme, asma yaprağı, hardaliye ve koruk suyu gibi şekillerde tüketiliyor. Ayrıca; lokum, pasta, ekmek ve şekerli mamuller imalatında kullanılıyor. Böylesine çok farklı değerlendirme imkanlarına sahip olan ve besin değeri yüksek üzümün mevcut potansiyelinden faydalanmak, tüketimini artırmak için elimizden geleni yapacağız.”