Ünlü Organist Santa Maria'da

Güncelleme Tarihi:

Ünlü Organist Santa Mariada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 11:17

Ünlü Organist Santa Maria'da

Haberin Devamı

Arkas tarafından organize edilen ve Santa Maria'da gerçekleşen konserler dizisinin konuğu ünlü organist Prof. Johannes Geffert'in bir kez daha İzmirli sanatseverlerle buluştu.

19'ncu yüzyılda Verona'da yapılmış ve İzmir'de yaşanan depremler ve aradan geçen yılların oluşturduğu hasarlarla zaman içinde kullanılmaz duruma gelen ve Arkas'ın desteği ile gerçekleştirilen restorasyonun ardından 2014 yılında suskunluğunu bozan orgun başına geçen Prof. Johannes Geffert ustalığıyla büyüledi. Konseri izleyenler arasında Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas başta çok sayıda İzmirli yer aldı.

Tanınmış bir org sanatçısı ve ünlü bir kilise müziği şefinin oğlu olan Prof. Johannes Geffert, eğitimini ailesinden gördüğü sanat ruhu ve müziğin gelenekleri doğrultusunda tamamladı. 70'li yıllarda Aachen Bach Topluluğu'nda hem org sanatçısı hem de şef olarak görev yaptı. Çalışmaya başladığı ilk dönemden bugüne müzik dünyasında güzel başarılara imza atan Geffert, şu an da aktif olarak, İngiliz Orgcular Derneği'nin Fahri Başkan Yardımcılığını ve Bonn'da bulunan Beethovenhaus'un Yönetim Kurulu Üyeliğini yapıyor.

Mehmet KURT, İZMİR, (DHA)

01) Gülbeniz-Lucien Arkas

02) Lucien Arkas

03) Mark-Nil Blanchet

04) Mehmet Atay

05) Mehmet Nomal, Önder Türkkanı, Selçuk Borovalı

06) Noel Micaleff

07) Salvo-Ayda Benefrahim

08) Sema-Mehmet Ali Kasalı

09) Deniz-SabriÇolakoğlu

10) Ayşe-Erdoğan Atay

11) Ayşe Perin

12) Geza Dologh

13-14-15-16) Johannes Geffert



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!