Güncelleme Tarihi:
İZMİR Kent Konseyi ARGE Çalışma Grubu, üniversite ve meslek tercihlerine yön verecek bir mobil uygulama geliştirdi. Uygulama, öğrenci ve mezunların üniversite ve meslek tercihlerinde bilgi edinebilmelerini sağlayarak sosyal bir ağ oluşturuyor.
İzmir Kent Konseyi ARGE Çalışma Grubu, bünyesinde oluşturduğu Voltürk Teknoloji ekibi ile birlikte ‘Gönüllü Üniversite/Meslek Rehberleri Projesi’ kapsamında üniversite ve meslek tercihinde bulunacaklar için bir mobil uygulama geliştirdi. Akıllı telefonlara yüklenerek elde edilebilecek uygulama sayesinde üniversite ve meslek tercihinde bulunma aşamasında olan kişiler, daha önce tercihte bulunmuş öğrenci ve mezunlar ile sanal ortamda buluşuyor. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin eğitimi, konumu, sosyal hayatı, ev ve yurt kiraları, günlük harcamaları, ulaşımı, gelecekteki iş imkânları gibi konularda ayrıntılı bilgi elde edinilebiliyor.
ÜCRETSİZ VE GÜVENLE KULLANILABİLİYOR
Uygulamayı ekibiyle birlikte geliştiren İzmir Kent Konseyi ARGE Çalışma Grubu Başkanı Kemal Özdemir, uygulama hakkında bilgi verirken özellikle uygulamanın tercih döneminde tüm üniversite öğrencileri ve mezunlarına rehber olacağını kaydetti. Özdemir, “Üniversite tercihi ya da meslek tercihi hayatımızda verdiğimiz en önemli kararlardan birisi. Bu konuda bilinçsizce ve bilgisizce yapılan seçimler tüm hayatımızı etkilemektedir. Bu nedenle ekibimizle birlikte bu uygulamayı tasarladık ve ücretsiz olarak kullanıcıların yararına sunduk" diye konuştu. Özdemir, uygulamanın ücretsiz ve güvenli bir şekilde akıllı telefonlara yükleyerek kullanılabileceğini vurguladı.
"CEBİNİZDEKİ PARA İLE İÇERDESİNİZ"
Özdemir, “Sistemin çalışması için ‘Ardunya’ adlı mobil uygulamanın mobil cihazımıza yüklü olması gerekiyor. Sonrası ise çok basit. Uygulamayı açıp cebinizden çıkaracağınız 5, 10, 20 veya 50 TL banknotlardan birini telefonun kamerasına gösteriyorsunuz. Artık siz de içerdesiniz. Sistem onayını alan tüm üniversite öğrencileri ve mezunları sistem üzerinden tercih yapacak kişiler ile ister grup olarak ister bire bir olarak konuşabiliyor. Hatta katılımcılar gerçek isimlerini kullanmak zorunda da değil, bu sayede çok daha rahat ve özgür bir ortam oluşabiliyor" ifadelerini kullandı. Uygulama sayesinde sadece tercih döneminde değil tercih sonrasında kayıt ve yerleşme aşamalarında da sistem üzerinden birçok konuda bilgi paylaşımı güvenli olarak yapılabilecek. Tercihte bulunacak olanlara rehberlik etmek isteyenler ise sistemde akredite işlemleri tamamlandıktan sonra konuşma ortamına dâhil olarak gönüllü olarak destek olabiliyorlar.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF