Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 10:51

Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı.

15 günlük tiyatro maratonunun açılışı, İzmir Sanat Sahnesi'nde Ankara Simurg Oyuncuları'nın sahnelediği ‘Madımak’ ve İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki "Ölümün Tırpanında Babalar ve Kızları" adlı oyunlarla yapıldı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyunlar öncesinde açılış kokteyli gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı öğrencilerinin açılışa özel hazırladığı  ‘36. Dekor Eskiz Maket Sergisi’, Tiyatro Günleri'ne renk kattı. İzmir Tiyatro Günleri kapsamında 3 uluslararası, 26 ulusal, 17 yerel ve 19 çocuk oyunu ile 2 sokak gösterisi de sahnelenecek.

SÖYLEŞİ DE VAR, ATÖLYE ÇALIŞMASI DA

Sevgi Türkay'ın "Kostüm kreatörünün yönetmen ve oyuncu ile ilişkisi" başlıklı söyleşisi, 28 Mart (bugün) saat 13.30’da DEÜ GSF Beyru Seminer Salonu’nda gerçekleşecek. 31 Mart ile 1-2-3 Nisan günlerinde İzmir Sanat Balo Salonu’nda dünyaca ünlü oyuncu koçu, dans ve hareket eğitmeni Onıque Masıus, yaratıcı dans ve laban tekniğinde atölye çalışması yapacak. Çalışmaya dans ve oyunculukla ilgilenen ve 18 yaş üzeri katılımcılar kabul edilecek.

Sıla Topçam’ın “Çocuklara Nasıl Kitap Okumalı, Masal Anlatmalıyımö konulu atölyesi,  5-6 Nisan tarihlerinde Tarihi Havagazı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe, ebeveynler, öğretmenler, çocuklarla çalışan kişiler, masal anlatıcılığına giriş yapmak isteyenler ve içindeki çocukla buluşmak isteyen herkes, silatopcam@gmail.com adresine başvuru yaparak katılabilir.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!