Uğur Mumcu'yu andılar

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcuyu andılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 10:46

BAYRAKLI Belediyesi, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında 24 yıl önce suikaste kurban giden araştırmacı Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu'yu düzenlediği panelle andı.

Haberin Devamı

Anma programında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Korkunun ecele faydası yok. Korkaklar her gün, cesurlar bir gün ölür. Hz. Hüseyin Kerbela'dan korkmuş mu? Pir Sultan Abdal katledilirken korkmuş mu? Hasan Tahsin düşmana ilk kuruşunu sıkarken korkmuş mu? Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurtuluş savaşında yola çıkarken korktular mı? Deniz Gezmiş, Hüseyin, Yusuf asılırken korktular mı? Peki gezideki çocuklar korktu mu? Korkmadı. Biz de korkmayacağız" dedi.


Havuz Düğün Salonu'nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu yaparken, 68'liler platformu başkanı, gazeteci-yazar, şair Okan Yüksel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Uğur Mumcu'yu hasretle andıklarını belirterek, "Mumcu yıllar önce bugün yaşananları anlatmış. Mumcu tarikatlar ve cemaatlerle ilgili önemli şeyler söylemiş. Mumcu, 'Buralarda yetişen çocuklar tek tek devlet kadrolarına giriyorlar. Bir zaman sonra bunlar devleti ele geçirecekler' dedi. Maalesef biz Atatürk, Cumhuriyet severler, ilericiler, yurtseverler, demokratlar, sosyalistler, antiemperyalistler hepimiz uyuduk. Mumcu'nun katledilmeden önce söyledikleri bir bir gerçek oluyor. Bugün arkamıza dönüp bakalım, cumhuriyet yıkılsın mı yıkılmasın mı referandumuna gidiyoruz. Bunları konuşmaya cesaret bile edemeyenler bugün karşımıza geçip, 'Cumhuriyete bir şey olmuyor. Sistem değişiyor' diyerek işi küçültüyor. Karşımıza dikta yönetimini getirmeye çalışıyorlar" dedi.

Haberin Devamı


"MUMCU'YU HER SABAH SELAMLAYARAK İŞE BAŞLADIK"
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik, Uğur Mumcu'yla çalışma fırsatını iki yılla kaçırdığını söyledi. Dirik, "1995'ten itibaren Cumhuriyet'te çalışmaya başladım. Bizim kapatılan İzmir büromuzun girişi basın şehitleri müzesi gibidir. Ergenekon sürecinden sonra İlhan Selçuk, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar ve Uğur Mumcu'nun fotoğraflarıyla doludur. Dolayısıyla 22 yıldır her sabah Mumcu'yla her sabah selamlaşarak işe başladık. Katledilen aydınlarımıza atfen adalet ve demokrasi haftasındayız. Buna bir de basın özgürlüğünü eklersek memlekette ne yoksa onu anıyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!