Güncelleme Tarihi:
BAYRAKLI Belediyesi'nin organizasyonuyla, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin 44'üncü yıldönümünde anıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Her sene buraya gelelim, burada ağlayalım. Bu hiçbir işe yaramıyor. Ülkemiz geriye gidiyor. Onların söyledikleri tek tek yerine geliyor. Gericilik, yobazlık hortladı. Biz bu kadar güçsüz, tepkisiz miyiz? Demokratik haklarımız var" dedi.
Bayraklı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilmelerinin yıldönümünde, Yamanlar'daki üç fidan heykelinin önünde andı. Anma törenine, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşla gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, önemli mesajlar verdi. Deniz Gezmiş'in 1972 yılında söylediklerinin, bugün gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Karabağ, "Deniz Gezmiş, idam sandalyesine çıktığında yaşasın 'Tam bağımsız Türkiye' ve 'Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği' demiş. Bin yıldır beraber yaşayan Türk halkıyla Kürt halkını asla ayırmamış. Tam bağımsızlık bugün Türkiye'de ne durumda? Yerle bir. 600 milyar dolar dış borcu olan ve sürekli ABD'den ve onun iş birlikçilerinden talimat alarak yönetilen bir Türkiye'yiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye deme zamanı şimdi değil mi aslında? Onun için bizim yapmamız gereken içimizden sayısı ne olursa olun Deniz, Yusuf, Hüseyin gibi düşünen, onları kurtarmak için canını veren Mahir gibi düşünen arkadaşlar lazım" dedi.
TÜRKİYE'NİN GELDİĞİ HALE BAKIN
Çorum ziyareti sırasında işkencelerden öldürülen İbrahim Kaypakkaya'nın mezarını ziyaret ettiğini de anlatan Hasan Karabağ, "Daha 20'li yaşlarda doğru dürüst bir insan canına kıymayı bile akıllarından geçirmemiş bu insanların idam edilmesi için ellerinden geleni yaptılar. Üç fidanı asarak neyi hallettiklerini sanıyorlardı. Türkiye'nin geldiği hale bakın. Bir şeriat devleti kurma özentisi içerisindekiler var. Ne bağımsızlık kaldı ne demokrasi kaldı ne Laiklik kalıyor. Görev bize düşüyor. Benim belediye başkanlığım, muhtarlığın muhtarlığı ve diğer görevler hepsi boş şeyler. Bu gidişle yapacak seçim kalmayacak. Yamanlar'da yaşayanların hassasiyetini bildiğimiz için bu heykeli buraya diktik. Emanet ettik. Bütün Bayraklı'yı Yamanlar gibi düşünür hale getirmemiz lazım" dedi. Hasan Karabağ, konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Her sene buraya gelelim burada ağlayalım. Bu hiçbir işe yaramıyor. Uğur Mumcu'yu analım. Ağlayalım. Ağlamak işe yaramıyor. Ülkemiz geriye gidiyor onların söyledikleri tek tek yerine geliyor. Gericilik, yobazlık hortladı. Bu ülkeyi satanların elinde perişan durumdayız. Ne oldu bize? Bu şekilde bu işler olmaz. Biz bu kadar güçsüz, tepkisiz miyiz? Demokratik haklarımız var. Silah alın çıkın demiyorum. Halkın demokratik tepkileri var onları söylüyorum. Halkın anayasal demokratik gösteri ve yürüyüş hakkı bile doğru dürüst kullandırılmıyor. Gelinen nokta budur. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Halkın gücünün karşısında dünyanın en etkili silahları bile etkisiz hale gelir. Çünkü onu halkın çocukları kullanıyor. Elimde tank var, tüfek var diye külhan beyliği yapanlar, halkın tükürüğü ile boğulabilir."
Konuşmalar sonrasında, idam edilmeden hemen önce çay isteyen Deniz Gezmiş anısına, törene katılanlara çay ve simit ikram edildi.
İZMİR (DHA)
FOTO