Tüp mide ameliyatıyla daha kaliteli bir yaşam

Güncelleme Tarihi:

Tüp mide ameliyatıyla daha kaliteli bir yaşam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 16:11

Genel cerrahi uzmanı Op.Dr. Özgür Demirtaş, obezitetedavisinde kullanılan tüpmide ameliyatı hakkındabilgiler verirken, obezhastalarda yüz güldürensonuçlar alındığını söyledi.

Haberin Devamı

TÜP mide ameliyatlarının ardından hastaların yaşam kalitesinin arttığını ifade eden genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş, Vücut Kitle İndeksi (VKİ) 40 ve üzeri kişilerin morbid obez olarak kabul edildiğini söyledi. Morbid obez hastalarda şeker, tansiyon, eklem rahatsızlığı, solunum sıkıntıları gibi birçok ciddi rahatsızlığın görülebildiğini dile getiren Demirtaş, bu kişilerin diyet ve sporla yeterli kiloyu veremediklerini vurguladı. Bu hastalarda insülin direnci geliştiği için kilo vermenin belli bir noktada durduğunu ifade eden Demirtaş, “Amaç diyet ve sporla yeterli kiloyu verememiş kişilerin cerrahi yöntemle hekim kontrolünde kilo vermesini sağlamak” dedi.

KİMLERE YAPILABİLİR?

40 üzeri kişilerin tüp mide ameliyatı olabileceğini kaydeden Demirtaş, hastada şeker, tansiyon, eklem rahatsızlıkları gibi ek bir hastalık varsa, VKİ 35 üzeri kişileri de ameliyat edebildiklerini vurguladı. Ameliyatın kapalı yöntemle midenin yüzde 75’inin özel sistemlerle çıkarılarak yapıldığını kaydeden Demirtaş, “Ameliyattan sonra hastada midenin yüzde 25’i kalıyor. Bu kalan mide hacmi bir su bardağı civarında. Hastalar bir su bardağı civarı besin tüketince doygunluk hissine ulaşıyor. Ayrıca midede açlık hormonu salgılayan kısımlar da çıkarıldığı için, hasta ameliyattan sonra açlık hissetmiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİLERİ DÜZELİYOR

Tüp mide ameliyatlarının kişilerde kilo kaybının yanı sıra yaşam kalitesini de arttırdığını belirten Op. Dr. Özgür Demirtaş, şöyle devam etti: “Ameliyattan sonra hastalar giydiği kıyafetten yaptıkları hobilere kadar bir değişim yaşamaktadır. Sosyal çevreleri değişmektedir. Psikolojik olarak kendilerini daha moralli hissetmekteler. Ayrıca kilo verdikleri için daha önce kullanılan şeker ve tansiyon ilaçlarını da bırakabilmektedirler. Kişinin eklem rahatsızlıkları düzeliyor. Ameliyattan sonra bazı hastalarımızda kilo kaybından dolayı ciltte ve deride sarkma oluşabiliyor. Bu durumlarda da hastalarımızı estetik ve plastik cerrahi uzmanlarımıza yönlendirerek, tedavilerini gerçekleştiriyoruz.

Haberin Devamı

BUNLARA DİKKAT EDİN ◊

Kalp hastalıklarının gelişimi doğumdan itibaren başlar ve beslenme çok etkilidir. Ne kadar kötü beslenme olursa kalp rahatsızlıkları gelişimi o kadar çok artar. ◊ Fast food tazı yaşamdan, şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durun. ◊ Çocuklarınıza evde sıkılmış meyve suyu içirin, kekleri ve poğaçaları kendiniz yapın. ◊ Asansör kullanmayın. Merdiven kullanın. Gideceğiniz yer yakınsa yürümeyi tercih edin. ◊ Sabah yürüyüşü çok önemli. Mümkünse işe gitmeden önce 30 dakika yürüyüş yapın. ◊ Bisiklet uygun taşıttır. Bisiklet kullanımını artırın. ◊ Yüzme, çok tavsiye ettiğimiz sporlardan biri. Tüm kaslar aynı anda çalışmaktadır. ◊ Spor yapmaya vaktiniz yok ve işinize arabayla değil toplu taşıma araçlarıyla gidiyorsanız, evinizden ve işinizden iki durak önce inerek yürümeyi tercih edin. Böylece her sabah ve akşam yürüyüş, yani spor yapmış olursunuz. ◊ Riskleri azaltmak için doktor kontrollerinden çekinmeyin. Obezite probleminiz varsa ameliyat olmaktan korkmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!