Tüp bebek uzmanları İzmir'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Tüp bebek uzmanları İzmirde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 12:10

Tüp bebek uzmanları İzmir'de buluştu

Haberin Devamı

TEPECİK Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Tüp Bebek Ünitesi Sorumlu Hekimi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen "İnfertilite Sempozyumu" İzmir'de yapıldı.

Ege Palas Otelİndeki sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, hastanelerinin tüp bebek ekibinin düzenlediği bu toplantının ve diğer akademik faaliyetlerin her zaman yanında olduğunu ifade ederken, Türkiye'de ve dünyada yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu ve Üreme Tıbbı Derneği (UTD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Gülekli'nin de açılış konuşmalarından sonra bilimsel programa geçildi.

Alanında en yetkin ulusal ve uluslararası tanınmışlığı olan uzmanların konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda kısırlık, üreme sağlığı ve tüp bebek konuları tüm detaylarıyla anlatıldı ve tartışıldı. Klinik Embriyoloji Derneği (KED) başkanı Embriyolog Başak Balaban ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Karadadaş'ın da katıldığı toplantıda, Belçika'daki ikinci büyük tüp bebek merkezinin direktörü olan Kaan Osmanağaoğlu (MD, PhD) bu ülkedeki uygulamaları ve kendi kişisel tecrübelerini paylaştı.

Toplantıda kısırlığa neden olan durumlarda güncel tedavi yaklaşımlarının yanı sıra ilginç vaka sunumları, polikistik over sendromunun toplumdaki yaygınlığı ve uzun süreli tıbbi tedavileri, tekrarlayan gebelik kaybı ve tüp bebek tedavisi alanındaki en seçkin uzmanlar tarafından hem kanıta dayalı tıp perspektifinden hem de katılımcılarla birlikte kişisel tecrübelerin paylaşılmasıyla en ince detayına kadar tartışıldı. Yoğun ilgiyle karşılanan sempozyuma İzmir ve tüm Türkiye'den yaklaşık 200 kişi katıldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!