Güncelleme Tarihi:
İZMİR Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve İzmir Kadın Girişimciler Kurulu desteği ile yürütülen "Toprağın Kadınları" projesi kapsamında İzmir'de aktif üretim yapan 35 başarılı kadın üretici, Dünya Çiftçiler Günü'nde düzenlenen eğitim seminerinde bir araya geldi.
İTB'de gerçekleşen buluşmada tarımın çeşitli alanlarında faaliyet gösteren 35 üretici kadına, elektronik alım-satım platformu e-commodity bazaaar projesi hakkında eğitim semineri verildi. Tarım ürünleri ticaretinin elektronik platformda geliştirilmesi amacıyla kurulan e-ticaret projesi sayesinde, proje üyesi çiftçi kadınlar ürünlerini internet üzerinden pazarlayabilme olanağına kavuşacak. İTB Danışmanı Pınar Nacak, öğrenmeye hazır, mücadeleden asla vazgeçmeyen çiftçi kadınların aslında tarımın itici gücü olduğunu ancak hem söz sahibi hem de mülkiyet sahibi olmadıkları için görünür olmadıklarını ileri sürerek, şunları söyledi:
"Bu proje ile kadınların tarımda hep var olmaları, daha da görünür olmaları için çaba gösteriyoruz, projede çok güçlü kadınlarımız yer alıyor. Bugünkü eğitimin amacı güçlü kadınlarımızı biraz daha güçlendirmek ve ekonomik hayatta var etmek. Elektronik ticaret imkanı ile sizlere pazarın kapısını sonuna kadar açıyoruz. Ürünlerinizi pazarlamanıza olanak tanıyoruz. Bizler, sizinle beraber bu projemizin sürdürülebilirliği için çaba göstereceğiz. Sizler başardıkça biz mutlu olacağız. Bugün platformumuzda dükkanlarını açan kadınlarımızın, girişimcilik yolunda giderek ivme kazandığını görmek bizler için oldukça sevindirici."
ELEKTRONİK PAZAR YERİ
İzmir Ticaret Borsası Ar-Ge Müdürlüğü adına 'e-commodity bazaaar alım satım portalı' hakkında katılımcılara bilgi verdi. Çelik, "Online sistemde alıcı ve satıcıyı buluşturan elektronik pazar yeri e-commodity bazaar'a ücretsiz üye olup dükkanınızı açma fırsatı buluyor, bilgilerinizi ve ürün görsellerinizi potansiyel alıcılarınızla paylaşabiliyorsunuz. Fuarlara katıldık. Köy ziyaretleri yaptık üreticilerle buluştuk, onları üye yaptık. Tarım ve gıda piyasalarının elektronik entegrasyonunu sağlamak istedik" dedi. Toprağın Kadınları projesinde yer alan üretici kadınlardan Duygu Özerson Elakdar ise kadınlara kendi üretim hikayesini anlatarak marka oluşum ve pazarlama sürecinde yaşadığı deneyimleri paylaştı. Hiç markasını oluşturma ve geliştirme sürecinde izlediği yollara ve çalışmalara dair üretici kadınlara ipuçları veren Elakdar "Asla pes etmeyin, biz kadınlar istersek başarırız. Bir marka oluşturmak ve işinizi doğru şekilde yapmak pazarlama sürecinde en önemli yol" dedi.
Toprağın Kadınları, İTB fuaye alanında kurulan alanda ürünlerini sergiledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF