Güncelleme Tarihi:
İZMİR'in Tire ilçesindeki incir üreticilerine organik üretimde kalitenin arttırılması amacıyla eğitim verildi.
Türkiye'nin en kaliteli incirlerinin yetiştirildiği Tire'de, incir üretimini ve satışını daha üst noktalara taşıyarak kaliteli, organik üretimin sağlanması amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası ve Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü'nin işbirliğinde üreticilere eğitim verildi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, İlçe Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve Erbeyli İncir Araştıma Enstitüsü uzmanları Tire'nin Akmescit köyündeki kahvehanede çiftçilerle bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarına ağırlık verilen toplantıda uzmanlar üreticilerden gelen soruları yanıtladı. İncir yetiştiriciliği, hastalık zararlıları ve organik incirlerde örtü altı (tünel tipi) kurutma modelinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konu başlıkları üzerinden eğitim verildi.
Akmescit köyünde başlayan toplantıların ikincisinin 23 Mayıs tarihinde Somak köyünde yapılacağı bildirildi.
Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF